DAX zal binnen bandbreedte blijven

Zoals verwacht bleef de DAX wisselvallig. De financiële cycli duidden op een aanhoudend wisselvalligheid en een vooral zwak tot matig gestemde beurs.

De komende beursdag belooft tenminste technisch herstel op te leveren, maar de onzekerheid en wisselvalligheid duren voort en leveren vermoedelijk niet veel meer dan een trading range op.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX-analyse 28 oktober 2018
DAX-analyse 28 oktober 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos (MatchPoint Financial Cycles)

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.