DAX: wisselvallige beursdag

Na de verwachte matige openingsfase pakte Frankfurt opnieuw de bull trend op. De positieve futures en openingsfase van de diverse beurzen op Wall Street onderbouwden deze. In de loop van de avond zwakte de trend in New York af en de Amerikaanse beurzen sloten alsnog met verlies.

De intraday cycli beloven vandaag een wisselvallige beursdag: een matige tot zwakke openingsfase, gevolgd door enig herstel. De intraday cycli beloven echter een matige tot zwakke startfase in New York en vermoedelijk zal dit de stemming blijven drukken.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 23 mei 2018
DAX 23 mei 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.