Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: verkoop- en koopmomenten liggen dicht bij elkaar

Conform de vorige prognose hield het bullish sentiment aan, waarna het in de loop van de handelsdag zich matigde. De cycli duiden voor vandaag op een meer wisselvallige dag. Verkoop- en koopmomenten liggen dicht bij elkaar en lijken elkaar vrij snel te zullen afwisselen.

DAX 30 oktober 2017
DAX 30 oktober 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “DAX: verkoop- en koopmomenten liggen dicht bij elkaar”

 1. Satilmis

  Update 31 oktober 2017: Conform de vorige prognose beleefde Frankfurt een wisselvallige dag. Verkoop- en koopmomenten lagen dicht bij elkaar en wisselden elkaar snel af.

  Voor vandaag zijn de vooruitzichten – evenals de meerdaagse prognose – gematigd positief. De DAX nadert in de komende dagen een verkooppunt.

  DAX 31 oktober 2017

 2. Satilmis

  Update 2 november 2017: Conform de vorige prognose beleefde Frankfurt een positieve beursdag.

  Voor de komende beursdag is het stemmingsbeeld wisselvallig en zonder uitgesproken richting.

  De meerdaagse verwachting is (nog) positief, maar de kansen op een technische reactie, in de loop van deze maand, nemen toe.

  DAX 2 november 2017

 3. Satilmis

  Update 3 november 2017: Conform de vorige prognose was het stemmingsbeeld wisselvallig en zonder uitgesproken richting. Het stemmingsbeeld voor vandaag is gemengd: in de openingsfase is ruimte voor verder herstel. Gedurende de dag neemt de verkoopdruk toe.

  De meerdaagse verwachting is (nog) positef, al nemen de kansen op een technische reactie, in de loop van deze maand, toe.

  DAX 3 november 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *