Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: vanaf dinsdag nieuwe verkoopmomenten

Conform de prognose was de stemming wispelturig en ontstond in de loop van de dag een nieuw instapmoment. Het stemmingsbeeld voor maandag is wisselvallig, maar met een toenemend positieve ondertoon. Waarna, vanaf dinsdag, nieuwe verkoopmomenten ontstaan.

DAX 9 oktober 2017
DAX 9 oktober 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “DAX: vanaf dinsdag nieuwe verkoopmomenten”

 1. Satilmis

  Update 10 oktober 2017: Conform de prognose was de stemming wisselvallig en per saldo gematigd positief.

  De wisselvalligheid houdt aan, maar de positieve ondertoon blijft toenemen. Waardoor vanaf vandaag nieuwe verkoopkansen ontstaan.

  DAX 10 oktober 2017

 2. Satilmis

  Update 11 oktober 2017: Het stemmingsbeeld was, zoals verwacht, aanhoudend wisselvallig.

  De DAX sloot vlak na een instappunt en zal – volgens de cycli – vandaag hoger van start gaan. De wisselvalligheid houdt echter aan.

  DAX 11 oktober 2017

 3. Satilmis

  Update 12 oktober 2017: Conform de prognose ging de DAX hoger van start, vervolgens hield de verwachte wisselvalligheid de markt in de greep. Na een grillig koersverloop eindigde de DAX eveneens in de groene cijfers.

  Voor de komende handelsdag zijn de vooruitzichten opnieuw gematigd positief. De intraday cycli worden zelfs iets meer bullish.

  DAX 12 oktober 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *