DAX test de 12 900 punten

Gedreven door bevredigende kwartaalrapporten, testte de DAX de horde van 12.900 punten op donderdag. De investeerders zijn nog steeds een beetje timide. Er waren nauwelijks impulsen van de Europese Centrale Bank, omdat er geen belangrijke aanpassingen waren aangebracht. In de middag steeg de Duitse beursgraadmeter met 0,58 procent tot 12.872,55 punten. In de ochtend was hij tijdelijk tot 12 914 punten, de hoogste stand sinds juni 2018. De Dax heeft in de afgelopen drie weken nu ongeveer 7 procent gewonnen.

Geautomatiseerd handelen op de DAX

Het systeem begon in juni 2015 met 7000 euro en stond op 15 oktober 2019 op € 25.875 euro. Kijk hier naar de verdere gegevens

“De recente ontwikkeling van de DAX is zeer opmerkelijk”, aldus marktexpert Andreas Lipkow van Comdirect Bank. “Consolidatie was waarschijnlijker, vooral met betrekking tot de eerdere verstoringen in de geopolitieke situatie.” In plaats daarvan vertrouwden institutionele beleggers in toenemende mate op Duitse aandelen, in afwachting van een snel economisch herstel in Europa en vooral in Duitsland . Met betrekking tot de ECB- vergadering sprak Ralf Umlauf uit Helaba ook over een “vast beleid”. Dit is passend gezien alle monetaire beleidsmaatregelen die al in september zijn genomen.

Bron: DONDER & REUSCHEL

De markttechnische indicatoren blijven een wisselend beeld vertonen als gevolg van de recente opmars. De trendvolgende indicator MACD getuigt van een voortzetting van de trend op de middellange termijn, terwijl trage stochastiek blijft wijzen op een overbought algemene situatie – al was het maar nauwelijks.

De DAX-grafiek geeft een bepaalde “hoopdynamiek” weer als gevolg van het breken van de laatste intacte W-formatie (12.804). Het huidige handelsbereik kan aanvankelijk worden geclassificeerd tussen 12.983 en 12.804 punten.

De technische stops en back-upstrategieën moeten op de DAX worden gehandhaafd. Het cijfer van 12.983 is het gevolg van een gap-formatie in het recente verleden. De bodem op 12.408 is gemanifesteerd. De 12.814 punten kan nog worden getest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.