DAX: stemming blijft positief

Na de schitterende koersstijgingen aan het begin van de week is de Duitse beursgraadmeter in rustiger vaarwater gekomen. Voor de tweede handelsdag op rij blijft de aandelenbarometer binnen de handelsrange van maandag.

Desalniettemin is de bottom line een verdere opmars op basis van de slotkoers. Dankzij deze ontwikkeling bevestigt de DAX het uitbreken van de correctievlag die sinds de high begin september op 13.460 punten bestond (zie grafiek). Dit trendbevestigende koerspatroon geeft de stieren een belangrijk wapen.

De volgende belangrijke weerstandszone begint op het meest recente hoogtepunt (13.297 punten) en strekt zich uit tot het bovengenoemde hoogste punt in september.

Maar er is ook een domper: Het laatste sentimentonderzoek van de American Association of Individual Investors (AAII) toont dat 56% van de Amerikaanse particuliere investeerders positief is, het hoogste niveau sinds januari 2018 ! Ook de stijging van het aantal optimisten met bijna 18 procentpunten in de afgelopen week is ongeëvenaard.

Sommige beleggers volgen het sentiment onder beleggers als een contraire indicator. Een piek in het optimisme duidt volgens hen aan dat aandelenkoersen klaar zijn om te gaan dalen. Volgens hen hebben beleggers die een positieve ontwikkeling van de markt inzien al de aandelen gekocht.

Vanwege de euforische stemming op korte termijn, zouden DAX-beleggers moeten overwegen om af te dekken op basis van het opwaartse koersverschil vanaf het begin van de week (12.671 tot 12.596 punten).

DAX 12 november 2020
DAX 12 november 2020, bron: HSBC.

Volautomatisch beleggen

Weinig tijd? Of niet willen verdiepen in beleggen? Maar wel een optimaal rendement. Wij hebben de oplossing: Automatisch Beleggen!
Dit jaar rendement van 81%. Vraag hier de gratis brochure aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.