Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX steeds meer koopwaardig

Het stemmingsbeeld in Frankfurt was wisselvallig, gevolgd door het verwachte herstel. In de loop van de handelsdag daalde de beurs opnieuw in de richting van een instapmoment. Voor maandag zijn de vooruitzichten wisselvallig. In de loop van de dag en de dagen erna echter beloven de cycli de terugkeer van de bull.

DAX 13 november 2017
DAX 13 november 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX steeds meer koopwaardig”

 1. Satilmis

  Het stemmingsbeeld in Frankfurt was conform de verwachting wisselvallig. Na een zwakke start herstelde de beurs zich. De vooruitzichten voor de komende handelsdag(en) zijn gematigd positief.

  DAX 14 november 2017

 2. Satilmis

  Update 15 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt begon, conform de verwachting, licht hoger. In de loop van de ochtend en de middag sloeg de stemming echter opnieuw om.

  Vandaag is het sentiment opnieuw wisselvallig en – vooral het eerste deel – matig tot zwak. In de loop van de dag komt er wat steun.

  DAX 15 november 2017

 3. Satilmis

  Update 16 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was, conform de verwachting, opnieuw wisselvallig en de DAX was – vooral het eerste deel – matig tot zwak. In de loop van de dag kwam de verwachte steun.

  Voor vandaag ziet de openingsfase er gematigd positief uit, waarna de wisselvalligheid terugkeert, met een vermoedelijk matige tot zwakke slotfase als gevolg.

  DAX 16 november 2017

 4. Satilmis

  Update 17 november 2017:Het stemmingsbeeld in Frankfurt was, conform de verwachting was de openingsfase positief gevolgd door een wisselvallige, per saldo zijwaarts bewegende markt.

  Voor vandaag verzwakt het stemmingsbeeld en belooft een aanhoudend wisselvallige en per saldo matige tot zwakke DAX.

  DAX 17 november 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *