DAX staat op een kritiek punt

De Duitse beursindex DAX heeft recentelijk een turbulente week doorgemaakt met aanzienlijke verliezen en een opmerkelijke neerwaartse trend. In dit artikel onderzoeken we de technische situatie van de DAX en verkennen we de mogelijke scenario’s voor de nabije toekomst.

Het Gat Gesloten, Maar Tegen Welke Prijs?

De DAX-index sloot snel het gap tussen 15.201 en 15.272 punten, hoewel dit uiteindelijk niet volledig onverwacht was. De vrijdag eindigde met een verlies van 1,55 procent en de markt gaf enigszins verontrustende signalen af. Het feit dat de week eindigde met een zesmaandendieptepunt onderstreept de zorgen op de markt. De focus ligt nu op het behouden van de horizontale ondersteuningszone tussen 14.948 en 15.033 punten. Als deze ondersteuning doorbroken wordt, komt het strategisch belangrijkere niveau van 14.740 tot 14.800 punten in beeld, waar zowel een opvallende horizontale zone als het eerste significante (38,2 procent) Fibonacci-retracement van de opwaartse beweging van september 2022 tot juli 2023 zich bevinden.

In het verleden heeft de Duitse Blue-Chip-Index echter vaak positief verrast.

De Weerstanden Die Een Rally in de Weg Staan

Indien de DAX opnieuw positieve verrassingen levert, kunnen beleggers hun ogen richten op de 38-daagse lijn rond 15.550 punten, waar de index op donderdag een reactie vertoonde. Maar het cruciale obstakel dat een eindejaarsrally in de weg staat, is de combinatie van de 200-daagse en 55-daagse lijnen, gecombineerd met de bijna drie maanden durende neerwaartse trend, die momenteel rond 15.640 tot 15.670 punten ligt.

Conclusie

De DAX-index bevindt zich momenteel in een neerwaartse trend, wat zorgen baart voor beleggers. Het behoud van de horizontale ondersteuningszone is van groot belang. Als deze zone wordt doorbroken, wordt een strategische ondersteuningszone van 14.740 tot 14.800 punten kritiek. Desondanks heeft de Duitse Blue-Chip-Index in het verleden vaak positieve verrassingen laten zien. Beleggers moeten alert blijven en de markt nauwlettend volgen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.