Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: pendule slaat de andere kant uit

De stemming op de beurs van Frankfurt verslechterde tegen de middag aanzienlijk. Terwijl de verliezen in de DAX aanvankelijk beheersbaar waren, zijn ze nu toegenomen.

De Duitse referentie-index daalde tijdelijk met maximaal 2,2 procent tot 13.009 punten. Dit betekent dat de DAX ver verwijderd is van de 13.300, waar hij de afgelopen weken vaak naartoe was gereden. “Dit zijn niets meer dan gezonde winstnemingen”, zegt een marktwaarnemer. “In deze economische omgeving is het sowieso een wonder dat de koersen van dit niveau zijn.” Tot het einde van het jaar worden geen grote tegenslagen verwacht, aangezien veel beleggers gewoon wachtten op kansen om de markt te betreden.

Na herhaaldelijk falen in de opvallende technische verkoopzone op 13.400 / 13.450, zwaait de DAX opnieuw in de tegenovergestelde richting. De momenteel eerste, maar enige zwakke stopzone op de 13.000 kan hier worden gelokaliseerd. Een heen en weer schakelen tussen deze koersdrempels is het meest waarschijnlijke scenario, waarbij de ondergrens ook enigszins kan verschuiven naar de eerste sterkere, middellange termijn.

De gebieden tussen 12.400 en 12.800 aan de onderkant en tussen 13.400 en 13.800 aan de bovenkant zullen waarschijnlijk lange tijd als beperkingen van kracht blijven.

Hardere lockdown is waarschijnlijker

De toenemende coronabeperkingen blijken een last te zijn. Steeds meer federale staten en politici pleiten nu voor een hardere lockdown. Bondsminister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer waarschuwde dringend tegen het wachten tot na Kerstmis met strengere coronamaatregelen. “De enige kans om de situatie weer onder controle te krijgen, is een lockdown, die onmiddellijk moet plaatsvinden”, zei de CSU-politicus tegen “Spiegel”. Als u wacht tot na de vakantie, zult u maandenlang moeten worstelen met het hoge aantal besmettingen.

Het nooit eindigende Brexit-drama

Bovendien creëert het vooruitzicht van Brexit-chaos rond de jaarwisseling niet bepaald de neiging om op de aandelenmarkt te kopen. Een handelspact tussen het VK en de Europese Unie wordt steeds onwaarschijnlijker. De Britse premier Boris Johnson temperde donderdagavond alle verwachtingen. Beide partijen bereiden zich nu steeds meer voor op een mislukking.

De teleurstelling van de ECB blijft hangen

“De angst voor de economische effecten van Covid-19 is weer toegenomen. Vooral omdat de ECB gisteren geen actie ondernam”, schreef marktwaarnemer Christian Henke van IG Markets. De verwachtingen van de centrale bank waren te hoog. “De marktpartijen hadden een vroeg kerstcadeau verwacht.”

Bovenste doel 2 13.800,00 gemiddeld
Bovenste doel 1 13.450,00 medium
Lagere doelstelling 1 13.000,00 gemiddeld
Lagere doelstelling 2 12.800,00 zwak

Gemaksbeleggen

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is Automatisch Beleggen wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het startkapitaal (juni 2015) bedroeg € 7.000. Op 25 november 2020 was dit aangegroeid tot € 35.900. Dat is een rendement van 413 %. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *