Zoals verwacht was de bullish turn around fase in Frankfurt nog niet voorbij; de afgelopen handelsdag verliep matig en wisselvallig en luidde een nieuw instapmoment in.

Ook vandaag houdt de bullish turn around fase nog even aan en dat kan opnieuw zorgen voor wisselvallige en matige start, zij het met een bullish ondertoon. In de komende dagen kan het bullish sentiment geleidelijk in kracht toenemen.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 23 augustus 2018
DAX 23 augustus 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos (MatchPoint Financial Cycles)

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *