DAX op weg naar september-top

In november hebben de Duitse aandelen het erg goed gedaan op de beurs. Ze zijn met meer dan 7% gestegen. Dit is te danken aan een patroon dat “morning star” wordt genoemd, dat begin november verscheen. Dit patroon is vaak een teken dat de prijzen zullen gaan stijgen.

Belangrijke niveaus doorbroken

De recente stijging van de aandelen ging gepaard met het doorbreken van bepaalde niveaus, namelijk 15.500 en 15.600 punten. Deze niveaus zijn in het verleden belangrijk gebleken, omdat de prijzen hier vaak stopten met stijgen of dalen. Daarnaast is de DAX, de Duitse aandelenindex, erin geslaagd om boven zijn 38-wekenlijn te komen, wat een positief teken is.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Positieve indicatoren

Een andere positieve indicator is de Relatieve Sterkte volgens Levy. Deze indicator meet hoe goed een aandeel presteert in vergelijking met de markt als geheel. Onlangs is deze indicator gestegen tot boven de 1, wat betekent dat de aandelen het beter doen dan de markt. Dit is een goed teken voor beleggers die geloven dat de prijzen zullen blijven stijgen, ook wel “stieren” genoemd.

Volgende doelen

Het volgende doel voor de DAX is om de hoogtepunten van september, rond de 16.000 punten, te bereiken. Daarna is het doel om het recordhoogte van november 2021, bij 16.290 punten, te overtreffen.

Bescherming van investeringen

Tot slot, de niveaus van 15.600 en 15.500 punten zijn belangrijk om in de gaten te houden. Als de prijzen onder deze niveaus dalen, kan dit een teken zijn dat de prijzen verder zullen dalen. Dit kan beleggers helpen om hun investeringen te beschermen.

Conclusie

Over het algemeen lijkt de DAX op een positief pad, met sterke prestaties en positieve indicatoren. Beleggers moeten echter waakzaam blijven en de belangrijke niveaus in de gaten houden om hun investeringen te beschermen. Het blijft spannend om te zien of de DAX de hoogtepunten van september kan bereiken en zelfs het recordhoogte van vorig jaar kan overtreffen.

Bron: HSBC

De belangrijkste getallen in het artikel zijn:

 • De Duitse aandelen zijn in november met meer dan 7% gestegen.
 • De DAX heeft de niveaus van 15.500 en 15.600 punten doorbroken.
 • De DAX is boven zijn 38-wekenlijn gekomen, die momenteel op 15.686 punten staat.
 • De Relatieve Sterkte volgens Levy is gestegen tot boven de 1.
 • Het volgende doel voor de DAX is om de hoogtepunten van september, rond de 16.000 punten, te bereiken.
 • Daarna is het doel om het recordhoogte van november 2021, bij 16.290 punten, te overtreffen.
 • De niveaus van 15.600 en 15.500 punten zijn belangrijk om in de gaten te houden als bescherming tegen verdere prijsdalingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.