Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: maandag positief

Conform de prognose begon de handelsdag lager, echter al spoedig gevolgd door een herstelbeweging. Uiteindelijk sloot de DAX fractioneel lager. Voor de 25e beloven de cycli een overwegend positieve beursdag.

DAX 25 september 2017
DAX 25 september 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: maandag positief”

 1. Satilmis

  Update 26 september 2017: Conform de prognose was – ondanks de zwakke openingsfase – sprake van een overwegend positieve beursdag.

  Voor vandaag ziet het stemmingsbeeld er nagenoeg hetzelfde uit. Een matige tot zwakke openingsfase, gevolgd door herstel.

  DAX 26 september 2017

 2. Satilmis

  Update 27 september 2017: Conform de prognose was het stemmingsbeeld nagenoeg hetzelfde als de voorgaande beursdag: een matige tot zwakke openingsfase, gevolgd door herstel.

  Volgens de cycli verloopt de stemming vandaag in omgekeerde volgorde. In eerste instantie een positieve start, gevolgd door een daling.

  DAX 27 september 2017

 3. Satilmis

  Update 28 september 2017: Conform de prognose was het stemmingsbeeld aanvankelijk positief. Al gauw stabiliseerde de markt en leverde de winst gedeeltelijk weer in.

  Volgens de cycli is vandaag sprake van een wisselvallige handelsdag zonder uitgesproken richting. De verkoopdruk neemt intussen, met de nabije draaiing van de bull markt in het verschiet, geleidelijk toe.

  DAX 28 september 2017

 4. Satilmis

  Update 29 september 2017: Conform de prognose was het stemmingsbeeld wisselvallig, zij het per saldo gematigd positief.

  De intraday grafiek nadert de top en wordt gevoeliger voor correcties. De stemming zal variëren van gematigd positief (openingsfase) tot matig of zwak (slotfase).

  DAX 29 september 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *