Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: maandag positief

De DAX kwakkelde, conform de prognose, nagenoeg de hele beursdag en werd door de geel blauwe kruising onder de knoet gehouden. Door de kruising met de donkerblauwe/rode cycli werd de ban gebroken en trok de bull – bij scheiden van de markt – het initiatief opnieuw naar zich toe.

Voor de volgende beursdag is het patroon bullish, al is een bearish intermezzo alvast in de maak. De doorkruising van de dikke geel/blauwe cyclus door de dunne is de voorbode van een tussentijds instapmoment. Ook de naderende omdraaiing van de dynamiek van de rode/blauwe cycli, gevolgd door de kruising van beide op dinsdag a.s., bevestigd deze ommekeer.

De meerdaagse prognose is – zoals eerder bericht – aanhoudend bullish, maar de intraday grafiek legt de onderliggende onrust bloot.

Samengevat lijken de aandelenbeurzen in een aanhoudend wisselvallige stemming richting het jaareinde te bewegen.

DAX 18 december 2017
DAX 18 december 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 21.888 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: maandag positief”

 1. Satilmis

  Update 19 december 2017: De DAX beleefde, conform de laatste prognose een bullish stemming. Zoals aangekondigd is het stemmingsbeeld voor vandaag wisselvallig.

  De dunne geel/lichtblauwe formatie kruist de dikke. Dat levert een rommelig, wisselvallig marktbeeld op. De meerdaagse grafiek echter is – conform eerdere berichtgeving – voorlopig nog bullish.

  DAX 19 december 2017

 2. Satilmis

  De DAX beleefde, conform de laatste prognose, een wisselvallige dag. De positieve startfase werd al spoedig gevolgd door een daling.

  Voor vandaag leveren de cycli het omgekeerde beeld. De draaiing van de dikke gele/lichtblauwe cycli en de naderende kruising van de dunne gele/lichtblauwe cycli belovem een nieuw instappunt en een terugkeer van het bullish sentiment.

  DAX 20 december 2017

 3. Satilmis

  Update 21 december 2017: De DAX beleefde, conform de laatste prognose, een overwegend zwakke dag. Het verwachte herstel kwam pas in de slotfase op gang.

  De diverse kruisingen van de cycli beloven een aanvankelijk wisselvallige, en geleidelijk wat positievere handelsdag.

  DAX 21 december 2017

 4. Satilmis

  Update 22 december 2017: De DAX beleefde, conform de laatste prognose, een aanvankelijk wisselvallige, en geleidelijk wat positievere handelsdag. De traag bewegende intraday cycli beloven weinig opwinding voor vandaag en in de komende beursdagen (na de kerst).

  Het stemmingsbeeld is wat wisselvallig en levert geen uitgesproken richting op.
  MatchPoint wenst de bezoekers van De Kritische Belegger graag prettige kerstdagen toe.

  DAX 22 december 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *