Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: maandag nieuwe instapkans

Conform de prognose opende de DAX lager en leverde een instapkans op. De cycli duiden voor maandag op nieuwe instapkansen, in de dagen erna gevolgd door herstel.

DAX 21 augustus 2017
DAX 21 augustus 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: maandag nieuwe instapkans”

 1. Satilmis

  Update 22 augustus 2017: Conform de prognose was de DAX opnieuw matig tot zwak gestemd, waardoor in de loop van de tradingdag een nieuwe instapkans ontstond. Geleidelijk ontstaat ruimte voor enig herstel. Het “overall” marktsentiment blijft echter wisselvallig en levert een nagenoeg richtingloze markt op.

  DAX 22 augustus 2017

 2. Satilmis

  Update 23 augustus 2017: Conform de prognoses van de afgelopen dagen leverde maandag een nieuwe instapkans, gevolgd door herstel op dinsdag. De vooruitzichten voor woensdag zijn gelijkblijvend tot licht hoger. De meerdaagse verwachting was – en blijft – wisselvallig.

  DAX 23 augustus 2017

  1. Satilmis

   Update 24 augustus 2017: De geprognosticeerde licht positieve stemming duurde maar kort. De (meerdaagse) richtingloze trend kreeg opnieuw de overhand en zette de DAX onder druk. Bullish en bearish cycli lopen momenteel door elkaar. Dit duidt opnieuw op een wisselvallige handelsdag zonder uitgesproken richting.

   DAX 24 augustus 2017

 3. Satilmis

  Update DAX 25 augustus 2017: Conform de verwachting kabbelde de DAX de hele dag zonder overtuiging en sloot nagenoeg onveranderd. De tegenstrijdige bearish en bullish formaties zijn ook de komende handelsdag nog actief, al nemen de bearish cycli meer in kracht toe dan de bullish cycli. De verwachting voor morgen is daarom opnieuw matig en wisselvallig.

  DAX 25 augustus 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *