fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

In deze wisselvallige, per saldo min of meer richtingsloze, weken is het niet eenvoudig om het stemmingsbeeld dagelijks tot op de punt en de komma nauwkeurig te prognosticeren. Desalniettemin zijn deze, mijn inziens, redelijk accuraat geweest.

Conform de verwachting was de stemming vrijdag opnieuw zwak tot matig en de beurs per saldo richtingloos. Het stemmingsbeeld voor de 11e is niet wezenlijk anders, variërend van matig (ochtend) tot zwak (middag).

DAX 11 september 2017
DAX 11 september 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: maandag matig tot zwak”

 1. Satilmis

  Update 12 september 2017: De DAX beleefde, ondanks de geleidelijk afbrokkelende bull cyclus, toch nog een positieve dag.

  In de loop van vandaag draaien de cycli van koop- naar verkoopwaardig. Het wisselvallige sentiment levert vermoedelijk een matige handelsdag op.

  DAX 12 september 2017

 2. Satilmis

  Update 13 september 2017: Een licht hogere start, maar in de loop van de dag drukte de verder afbrokkelende bull cyclus het sentiment.

  Voor de 13e zijn de vooruitzichten zwak tot matig en vormen de aanloop naar een nieuw instapmoment.

  DAX 13 september 2017

 3. Satilmis

  Conform de prognose begon de DAX zwak en ontwikkelde de beurs zich uiteindelijk tot een matig sentiment.

  Voor de 14e ziet het stemmingsbeeld er ongeveer hetzelfde uit. De bullish overlay neemt echter in kracht af. Resteert een sentiment dat steeds minder overtuigt.

  DAX 14 september 2017

 4. Satilmis

  Update 15 september 2017: Conform de prognose begon de DAX zwak. In de loop van de dag verbeterde het sentiment enigszins en sloot de beurs met een klein verlies.

  Nog steeds wordt de stemming gedicteerd door een bullish cyclus, die maar heel geleidelijk (en vermoedelijk pas maandag) zal draaien naar bearish. De vooruitzichten voor vandaag zijn matig positief.

  DAX 15 september 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *