DAX: koersdoel minimaal 17.450

In de dynamische wereld van de aandelenmarkt is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Een van de meest opvallende recente gebeurtenissen is de prestatie van de Duitse aandelenindex, de DAX. Laten we eens kijken naar de recente activiteiten en wat ze kunnen betekenen voor beleggers.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Een systeem dat lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen biedt? En wat dacht u van een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar? Als dit uw wens is, dan hebben we goed nieuws voor u: DAX-Easy is het systeem waar u naar op zoek bent! Vraag de gratis brochure aan

De Huidige Situatie

De DAX nam gisteren een kleine adempauze voordat een sterke tussensprint in de middag uiteindelijk toch nog zorgde voor een kleine dagelijkse winst. Dankzij deze ontwikkeling bevestigt de aandelenindex uiteindelijk de uitbraak uit de correctievlag die sinds half december bestaat.

Technische Analyse

Dit is een klassiek trendbevestigend consolidatiepatroon, dat ook in ons land waarschijnlijk nieuwe recordhoogtes zal bereiken, voorbij het huidige recordniveau van 17.003 punten. Conservatief berekend, biedt de beschreven correctievlag zelfs een koersdoel in het gebied van 17.450 punten. Dit doel komt ook zeer goed overeen met de 161,8% Fibonacci-projectie van de meest recente adempauze (17.410 punten).

Risicobeheer

Vanuit risicoperspectief kunnen handelaars echter de meest recente opwaartse koerskloof van 24 januari (16.753 tot 16.761 punten) gebruiken als nauwgezette beveiliging. Als strategische stop dient nog steeds het laagste punt van het jaar (16.345 punten), versterkt door de oude uitbraakzone bij 16.500/16.300 punten.

Conclusie

Is dus de “weg van de grootste pijn” nog steeds naar het noorden? Vanuit een technisch oogpunt is er veel voor te zeggen. Het blijft echter essentieel om de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en passende risicobeheerstrategieën te implementeren.

Beschrijving Waarde
Belangrijkste steunniveau (laagste punt van het jaar) 16.345 punten
Oude uitbraakzone (fungeert als steun) 16.500 tot 16.300 punten
Recentste opwaartse koerskloof (24 januari, fungeert als steun) 16.753 tot 16.761 punten
Huidig recordniveau (weerstand) 17.003 punten
Fibonacci-projectie van de meest recente adempauze (weerstand) 17.410 punten
Conservatief berekend koersdoel (weerstand) 17.450 punten

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.