DAX: klassieke maak of breek situatie

De 17.000-puntengrens blijkt voor de DAX steeds meer een zeer hardnekkige te zijn. De aandelenbarometer worstelt al bijna drie weken met deze barrière en daarmee ook met het oude all-time high van december 2023 op 17.003 punten. Aan de onderkant vallen de recentste twee dieptepunten op 16.832/16.822 punten op.

Ontdek DAX-Easy, ons unieke beleggingssysteem! Geniet van geautomatiseerde handel, transparantie via Myfxbook en flexibiliteit in uw investeringen. Klik hier om onze vernieuwde brochure te downloaden. Stap vandaag nog in de nieuwe wereld van beleggen!

De “Maken of Breken” Situatie

Alles bij elkaar manoeuvreren de Duitse standaardwaarden zich steeds meer in de klassieke “maken of breken” situatie. Zoals zo vaak kunnen de Amerikaanse markten het verschil maken en daarmee de doorslag geven.

Beursstemming

Bijna traditioneel op donderdag nog een blik op de beursstemming. Volgens de huidige sentimentenquête van de American Association of Individual Investors (AAII) heeft het recente enthousiasme weliswaar een demper gekregen, maar met een stierenpercentage van 42,2% zijn de optimisten onder de Amerikaanse particuliere beleggers duidelijk in de meerderheid ten opzichte van de beren (26,8%).

Conclusie

De DAX bevindt zich in een kritieke fase, worstelend met de 17.000-puntengrens. De Amerikaanse markten kunnen mogelijk de doorslag geven in deze “maken of breken” situatie. Ondanks een recente demping van het enthousiasme, blijft de stemming op de beurs overwegend positief, met een meerderheid van optimistische beleggers.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.