DAX: is dit het begin van een nieuwe bullmarkt?

De DAX, de toonaangevende aandelenindex van Duitsland, heeft onlangs een nieuw recordniveau bereikt. Is dit het begin van een nieuwe bullmarkt? Laten we eens kijken naar de huidige situatie en wat dit kan betekenen voor de toekomst.

De financiële markten beleven buitengewone tijden met recordhoogtes op aandelen- en cryptomarkten, en een historisch hoge goudprijs. Ondanks optimisme waarschuwt marktprofeet Gary Shilling voor overgewaardeerde aandelen en een mogelijke recessie. Sterke stijgingen leiden vaak tot correcties. Ons DAX-Easy systeem biedt een slimme oplossing. Gratis brochure voor meer informatie.

Geduld wordt beloond?

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat het geduld van beleggers wordt beloond. De DAX heeft, net als de afgelopen vijf handelsdagen, opnieuw een dag met kleine schommelingen achter de rug. Maar voor het eerst in de geschiedenis is de slotkoers boven de 18.000 punten uitgekomen! Met 18.044 punten heeft de index een nieuw recordhoogte bereikt.

De huidige markttoestand

Ondanks signalen van een overbought marktconditie, zoals de RSI, en een recent exit-signaal van de trendvolgende MACD, blijft de DAX stijgen. Deze trend wordt ondersteund door nieuwe recordhoogtes bij de S&P 500 en de Dow Jones.

Toekomstige doelen

Een van de weinige overgebleven doelen wordt gedefinieerd door een Fibonacci-niveau – specifiek de 261,8% -projectie van de pauze in december/januari. Als we de koersontwikkeling van het afgelopen jaar interpreteren als een zijwaartse zone, dan komt er zelfs een koersdoel van 18.400 punten naar voren.

Eerste ondersteuning

Er is een eerste ondersteuning in de vorm van het oude recordniveau bij 17.879 punten. Daarna komt de trendlijn op weekbasis (momenteel bij 17.701 punten) in beeld, die de hoogtepunten van 2015 en 2021/22 met elkaar verbindt.

Type Niveau
Eerste steun 17.879 punten
Tweede steun (Trendlijn op weekbasis) 17.701 punten
Huidig niveau 18.044 punten
Eerste weerstand (Fibonacci-niveau) 18.400 punten

Conclusie

Het is duidelijk dat de DAX sterk presteert, ondanks enkele technische signalen die wijzen op een mogelijke overbought situatie. Het blijft belangrijk om de markt nauwlettend in de gaten te houden en eventuele veranderingen in het sentiment snel te herkennen. Dit zou wel eens het begin van een nieuwe bullmarkt kunnen zijn. Maar zoals altijd in de financiële wereld, is er geen garantie. Blijf alert en maak geïnformeerde beslissingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.