Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX in afwachtende stand

Is dat de stilte voor de storm vandaag? De vergelijking is urgent, omdat er zelden vóór een rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve zoveel spanning heerste. Draait de Fed echt om en verlaagt het de rentetarieven?

Althans, dit is de huidige opvatting van de grote meerderheid van de marktdeelnemers. Tegelijkertijd zal de vergadering van juni die morgen van start gaat, de markten voorbereiden op de eerste rentetariefstap in juli.

Volgens de Fed Watch Tool van de CME Group verwacht 83 procent van de marktdeelnemers nu een belangrijke renteverlaging eind juli. 21 procent gelooft zelfs in een renteverlaging na de deadline van morgen.

Staat Powell op?

Source: Federalreserve & https://flic.kr/p/2dSi3vH

Nu moet Fed-voorzitter Jerome Powell alleen maar “bezorgen” – maar wat als hij dat niet doet? Er zijn meer dan genoeg redenen om de rentetarieven constant te houden. In ieder geval leiden de economische gegevens niet tot een verlaging van de rentetarieven, omdat de Amerikaanse economie op volle toeren draait en de inflatie momenteel 2,0 procent is en in de doelcorridor ligt.

Bovendien zou een renteverlaging de reputatie van de bank kunnen schaden na de ongekende aanvallen van president Trump op voorhand. De onafhankelijkheid van de bank moet niet worden betwijfeld, de schade zou onmetelijk zijn. Er is dus meer dan genoeg teleurstellend potentieel voor de aandelenmarkt.

In deze situatie is het niet verrassend dat de Dax-investeerders hun kruit aan het begin van de week droog houden. De Duitse leidende index bevindt zich net onder de slotkoers op vrijdag op 12.096 punten en handelt in een nauw handelsbereik tussen 12.081 en 12.124 punten.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *