DAX: herstel van korte duur

Conform de vorige prognose bewoog de DAX in alle richtingen, per saldo zonder resultaat.

De intraday cycli beloven voor morgen herstel. Dit lijkt echter van korte duur want deze cycli sluiten aan op de meerdaagse, die in de fase van topvorming verkeren. M.a.w., de intraday piekvorming is vermoedelijk de aanloop naar een meerdaagse verzwakking van het sentiment.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 26 juli 2018
DAX 26 juli 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos (MatchPoint Financial Cycles)

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.