DAX: Herstel aan de horizon?

DAX nadert een keerpunt. Zijn indicatoren wijzen op een mogelijke omslag. Is herstel nabij?

In een wereld waar financiële markten snel veranderen, lijkt de DAX een keerpunt te naderen. Ondanks recente druk en dalende prijzen, suggereren indicatoren een mogelijke omslag. Is er een herstel aan de horizon voor de DAX? Laten we dieper ingaan op deze intrigerende mogelijkheid.

Huidige Marktcondities

Zoals verwacht kwam de DAX gisteren opnieuw onder druk te staan. Gelukkig kon de aandelenindex voorkomen dat er een nieuw dieptepunt onder het niveau van 14.630 punten werd bereikt. Desondanks bevinden de Duitse standaardwaarden zich nog steeds in moeilijk technisch vaarwater.

Internationale Invloeden

Deze beoordeling wordt ondersteund door de situatie bij de Amerikaanse aandelenindices. Gisteren moesten zowel de S&P 500 als de Nasdaq-100 nieuwe dieptepunten (4.128 respectievelijk 14.058 punten) verwerken. Sinds vorige week is ook de Dow Jones met zijn prestaties sinds het begin van het jaar onder water.

Technische Analyse en RSI

De objectieve evaluatie van de RSI geeft aan dat momenteel 14 van de 40 DAX-titels in het oververkochte gebied noteren. We naderen dus ook een oververkochte totale markt. Dit argument lijkt de DAX al aan het einde van de week te helpen.

Conclusie

Voor een duurzame verbetering van de markt, is echter nog steeds het sluiten van de neerwaartse koerskloof van vorige week op 14.936/14.985 punten nodig. Dit betekent dat voor een positieve trendommekeer, de prijs boven dit niveau moet stijgen en stabiliseren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat voorspellingen in de financiële markten altijd onzeker zijn en beleggers hun beslissingen zorgvuldig moeten overwegen,

Bron: HSBC

Verklaring gebruikte termen:

  1. DAX: Dit is een aandelenindex die de 40 grootste Duitse bedrijven vertegenwoordigt die zijn genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange.
  2. Oververkocht: Dit is een term die wordt gebruikt in technische analyse om te beschrijven wanneer de prijs van een aandeel aanzienlijk is gedaald en dus mogelijk een bodem heeft bereikt.
  3. Technische Analyse: Dit is een handelsdiscipline die wordt gebruikt om de waarschijnlijke toekomstige prijsrichting van een effect te voorspellen door het bestuderen van eerdere marktgegevens zoals prijs en volume.
  4. S&P 500Nasdaq-100 en Dow Jones: Dit zijn prominente Amerikaanse aandelenindices. De S&P 500® omvat 500 grote bedrijven, de Nasdaq-100® omvat 100 van de grootste binnenlandse en internationale niet-financiële bedrijven die zijn genoteerd op de Nasdaq Stock Market, en de Dow Jones® is een prijsgewogen gemiddelde van 30 significante aandelen die worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE) en de Nasdaq.
  5. RSI (Relative Strength Index): Dit is een momentumindicator die wordt gebruikt in technische analyse die meet de omvang van recente prijswijzigingen om overbought of oversold condities in de prijs van een aandeel of ander actief te evalueren.
  6. Neerwaartse koerskloof: Dit verwijst naar een gebied op een prijsgrafiek waarin geen transacties plaatsvonden. In dit geval verwijst het naar een daling in prijs, waarbij de hoogste prijs op een bepaalde dag lager is dan de laagste prijs op de volgende dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.