Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: correctie op komst

Eerst stijgen dan snel omlaag. De Duitse beursgraadmeter DAX  herhaalt de koersbeweging van de vorige dag. Handelaren verwachten dat de toonaangevende beursindex toe is aan een adempauze. Dinsdag werd een top gezet op 10.788 punten. Sindsdien volgde er een correctie die de DAX terugbracht naar 10.555. Het herstel lijkt geen nieuwe top op te leveren. De huidige fase van de markt is het beste beschrijven als een consolidatie op een hoog niveau.

De beursgraadmeter is sinds half oktober met 30% gestegen. Het lijkt daarom tijd voor een adempauze. In de komende weken zal een mix van politieke gebeurtenissen zoals de situatie in Griekenland, het beleid van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, de agenda bepalen. Ook economische cijfers uit Europa en de Verenigde Staten zullen een stempel drukken op het sentiment. Dan zal blijken of de correctie tijdelijk is of langere aanhoudt.

Ook belangrijk is om naar de euro-dollar koers te kijken. De forse daling van de euro ten opzichte van de Amerikaanse munt heeft Europese aandelen goedkoper gemaakt. We zien daarom dat vooral de Europese markt stijgt terwijl de Amerikaanse beursgraadmeters haperen. Mogelijk heeft de euro-dollar al dan niet een tijdelijke bodem gezet. Dit is dan een argument waarom de Europese beurzen kunnen corrigeren.

Wees er snel bij!

Wij zijn dit jaar gestart met DaxTrader, ons handelssysteem op de DAX. Het systeem genereert slechts gemiddeld 9 signalen per jaar. Toch zijn de resultaten uitstekend. Het systeem kon iedere € 33.000 veranderen in € 229.000 in de afgelopen vijf jaar!

Wij verwachten binnenkort het eerste aankoop-of verkoopsignaal. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk mee te doen en geen signalen te missen. Alleen als alle transacties gevolgd worden is immers een consistent resultaat mogelijk. Wij raden u dan ook aan om een jaarabonnement te nemen.

Wij hebben een brochure samengesteld die u kunt bekijken of downloaden: KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: correctie op komst”

 1. Avatar

  Bij het lezen van een correctie wordt al snel de link gemaakt met naar beneden, dat een correctie opwaarts ook bestaat is maar weer eens duidelijk geworden. Dax trader had al leuk resultaat kunnen boeken, maar zo jammer dat je er weinig van leest..

 2. Avatar

  Nou en correctie opwaarts is geen dip hoor…. Maar inderdaad, waarschijnlijk is deze correctie bij 11.500 wel voorbij en kan er aan short gedacht worden.

 3. Avatar

  En 11.500 is het geworden, 150% Fibonacci niveau.
  161.8%, 11.600, is over het algemeen waar het stokt.

  Best spannend voor Dax trader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *