DAX: correctie in het tweede kwartaal

De DAX wordt momenteel afgeremd door twee belangrijke grenzen. De eerste is de 50-dagenlijn, die nu rond de 18.380 punten ligt. De tweede is de bovenkant van een mogelijke vlagformatie, die rond de 18.417 punten ligt.

Hoewel de DAX-index in het tweede kwartaal een correctie heeft ondergaan, heeft ons geautomatiseerde AI-systeem dat handelt op de DAX, een zeer indrukwekkend rendement behaald van 48,75%. Vraag de gratis brochure hier aan.

Langetermijnperspectief

Het is nuttig om naar de langetermijnkwartaalgrafiek van de Duitse blue chips te kijken, vooral nu het tweede kwartaal en de eerste helft van het jaar zijn geëindigd. Dit biedt extra inzicht.

Start van het Jaar en Correctie

Na een sterke start van het jaar laat het tweede kwartaal een klassieke correctie zien. Ondanks deze correctie is er in de afgelopen drie maanden een nieuw hoogtepunt bereikt van 18.893 punten. Dit betekent dat de opwaartse trend nog steeds sterk is.

Toekomstige Doelen

De langetermijngrafiek laat ook interessante doelen voor de toekomst zien. Als we de daling van 2022 en het daaropvolgende herstel interpreteren als een “V-formatie”, dan kan de DAX een koersdoel van meer dan 20.000 punten bereiken.

Statistieken en Seizoenseffecten

Een interessante statistiek van vorig jaar kan helpen bij het bereiken van dit doel. Op korte termijn kan de eerste handelsdag van juli, die vaak een van de beste dagen van het jaar is, ook positief bijdragen.

Belangrijke Grenswaarden

Een belangrijk punt om op te letten is de driemaandelijkse laagste waarde van 17.627 punten, die als een goede stop-loss kan dienen.

Conclusie

Hoewel het tweede kwartaal gekenmerkt werd door een klassieke correctie, blijft de opwaartse trend van de DAX sterk, met een nieuw hoogtepunt van 18.893 punten. De langetermijnperspectieven zijn optimistisch, met een mogelijk koersdoel van meer dan 20.000 punten als de herstelbeweging wordt gezien als een “V-formatie”. Seizoenseffecten, zoals de vaak sterke eerste handelsdag van juli, kunnen ook positief bijdragen. Het is echter belangrijk om de driemaandelijkse laagste waarde van 17.627 punten in de gaten te houden als een kritieke grens voor risicobeheer.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.