DAX bereikt hoogste slotkoers ooit

De DAX heeft gisteren een nieuw record gevestigd door de hoogste slotkoers in zijn geschiedenis te behalen. Ondanks een smalle bandbreedte van minder dan 100 punten gedurende de dag, sloten de Duitse standaardwaarden hoger dan ooit tevoren.

Ontdek DAX-Easy, ons unieke beleggingssysteem! Geniet van geautomatiseerde handel, transparantie via Myfxbook en flexibiliteit in uw investeringen. Klik hier om onze vernieuwde brochure te downloaden. Stap vandaag nog in de nieuwe wereld van beleggen!

Een gestage stijging

De afgelopen dagen vertoonde de DAX een patroon van stabiliteit, met kleine dagelijkse schommelingen binnen een beperkte marge. Dit patroon hield gisteren stand, resulterend in een kleine kaarsvorming op de grafiek. Ondanks de beperkte koersbeweging, slaagden de Duitse aandelen erin om een nieuw record te vestigen.

Belangrijke steunniveaus blijven intact

De recente stijging van de DAX vond plaats binnen een zone van steun die gevormd wordt door eerdere belangrijke niveaus. Deze steunniveaus, waaronder het opwaartse gat van 17.004-16.958 punten en de dieptepunten van 16.832/22 punten, bleven gisteren intact. De 50-daagse voortschrijdende gemiddelde, die momenteel rond 16.798 punten ligt, biedt extra ondersteuning aan deze zone.

Trendbevestiging en potentiële koersdoelen

Zolang de DAX boven de genoemde steunniveaus blijft, wijst de koersbeweging van de afgelopen maanden op een voortzetting van de opwaartse trend. De correctievlag die in december/januari gevormd werd, suggereert een koersdoel van rond 17.450 punten. Dit koersdoel komt overeen met de 161,8%-Fibonacci-projectie van de correctie.

Mogelijk nieuw all-time high

De positieve signalen en het bereiken van het recordniveau van gisteren, verhogen de kans op een nieuw all-time high voor de DAX. De Duitse “blue chips” lijken klaar te staan om vandaag de grens van 17.198 punten te doorbreken en een nieuw record te vestigen.

Conclusie

De DAX heeft een nieuw record bereikt en vertoont een sterke trendbevestiging. De komende dagen zullen uitwijzen of de index de 17.450 punten kan bereiken en een nieuw all-time high kan vestigen.

Tabel

Type Waarde
Steun 16.832/22 punten
Steun 16.958 punten (opwaartse gap)
Steun 16.798 punten (50-dagenlijn)
Weerstand 17.198 punten (all-time high)
Weerstand 17.410 punten (161,8% Fibonacci-projectie)
Weerstand 17.450 punten (correctievlag koersdoel)

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.