DAX: 2023 een opmerkelijk jaar!

2023 was een opmerkelijk jaar voor de Duitse aandelenindex, de DAX. In dit artikel kijken we terug op de prestaties van de markt in het afgelopen jaar, met een focus op de DAX, de Amerikaanse Dow Jones en de rente.

DAX Bereikt Nieuwe Hoogten

Voor het eerst in de geschiedenis bereikte de DAX een recordhoogte van meer dan 17.000 punten. Deze sterke prestatie, een stijging van 20%, werd vooral gedragen door het eerste halfjaar en een sterke eindsprint.

Dow Jones: Een Sterke November

De Dow Jones had een sterke waardeontwikkeling in november nodig om de Amerikaanse standaardwaarden überhaupt in de plus te brengen. Deze succesreeks zette zich naadloos voort in december, wat resulteerde in een nieuw recordhoogte. Sinds 2013 was er elk jaar een nieuw recordhoogte, een ongelooflijke succesreeks van 11 jaar met nieuwe recordstanden.

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 27% in twee maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Rente: Een Scherpe “U-bocht”

Na een verdere stijging tot begin oktober, volgde er een scherpe “U-bocht” in de rente. Inmiddels noteert het rendement op de 10-jarige Duitse obligatie weer onder de 2%, lager dan 12 maanden geleden toen het 2,21% was.

Conclusie

2023 was een opmerkelijk jaar voor zowel de DAX als de Dow Jones. Ondanks de volatiliteit en onzekerheid in de markt, hebben grote bedrijven in zowel Duitsland als de VS het goed gedaan. Hoewel de toekomst onzeker blijft, biedt de sterke prestatie van deze indices in het afgelopen jaar reden tot optimisme.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.