Bodemvorming DAX

Conform de verwachting was de DAX, zowel 2 juli als 3 juli, wisselvallig gestemd. Na de zwakke openingsfase van maandag trad herstel in, dat zich dinsdag voortzette. In de loop van de dag zwakte het sentiment, in lijn met het verloop van de intraday cycli, af.

De startfase vandaag ziet er opnieuw matig tot zwak uit en levert wederom een nieuw instapmoment op. Het verloop van de intraday cycli sluit aan op de dagcycli, die duiden op bodemvorming, gevolgd door een nieuwe bull trend.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 4 juli 2018
DAX 4 juli 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.