Bobbelige september-oktober in aantocht

Aandelenstrategen bij Morgan Stanley verlagen hun aanbeveling voor Amerikaanse aandelen voorafgaand aan de laatste fase van wat zij een overgang halverwege de cyclus noemden. Zij voorzien een hobbelige september-oktober.

In de komende twee maanden, zeiden ze, waren er buitensporige risico’s voor de groei, het beleid en de wetgevingsagenda, hoewel ze bleven denken dat de huidige cyclus een “normale” cyclus was – alleen “heter en sneller”.

Daarom verlaagden ze Amerikaanse aandelen tot ‘onderwogen’ en wereldwijde aandelen tot ‘gelijkgewicht’, terwijl ze een voorkeur uitten voor Europa en Japan.
Ze zeiden echter ook dat ze kopers waren van Braziliaanse aandelen, verkopers van goud en nog steeds van korte duur waren omdat er te veel groeipessimisme was.

Tegen die achtergrond benadrukten ze vijf beleggingsthema’s voor klanten, waaronder de divergentie in het beleid van de centrale bank, dat volgens hen positief was voor de Amerikaanse dollar, en in de vaccinatiegraad, die gunstig was voor de Singaporese dollar/Thaise baht en aandelen uit de Europese Unie.

Intussen waren de waarderingsverschillen gunstig voor Braziliaanse aandelen en er waren ‘echo’s van 2004′ die volgens hen pleitten voor het nemen van wanbetalingsrisico boven spreadrisico en leningen boven obligaties op kredietmarkten.

De handel ‘dingen doen versus dingen kopen’ zou ondertussen Energy over Metals ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.