Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beurs piekt in eerste helft 2018

Volgens de strategen van Morgan Stanley zou de huidige bull-markt met “absurd goede” winsten voorbij moeten zijn na de eerste helft van volgend jaar, wanneer de markt een recessie ruikt. De strategen verwachten dat de toonaangevende beursgraadmeter S & P 500 in de eerste helft van het jaar piekt op 2.750 punten. Ze verwachten echter niet dat er een einde komt aan de opwaartse trend die sinds 2009 in gang is. De strategen verwachten volgend jaar geen recessie, maar zeggen dat de economie en de markt beide laatcyclisch zijn.

Morgan Wilson, hoofd beleggingsstrategie verwachtte dat de S & P 500 2.700 bereikt voordat hij in een scherpe correctie verkocht werd, maar nu verwacht hij dat de S & P een hogere piek zal bereiken (2.750). De beursgraadmeter S & P 500 handelde net rond de 2600 maandag, een winst van 16,2 procent voor 2017.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 32.905 in de afgelopen 2,5 jaar ! KLIK HIER voor meer informatie.

Hoewel ze volgend jaar geen recessie verwachten, voorzien de strategen van Morgan Stanley dat de aandelenmarkt zal beginnen met discontering van 2019.

“Op dat punt kunnen kredietmarkten nu pieken, wat meestal een goede 6-12 maanden leidende indicator voor aandelen is”, schreven de strategen. Aandelenhandelaren hebben recent high-yieldschuld of rommelobligaties in de gaten gehouden, die eerder deze maand uitverkocht waren en een waarschuwing voor andere financiële waarden. De markt is sindsdien gestabiliseerd.

Ze voorzien nog niet het einde van de cyclische bull-markt, maar de kans daarop is volgend jaar groter.

“We verwachten dat de volatiliteit eindelijk zal aanhouden op een duurzamere manier als de groei afneemt en de financiële voorwaarden worden aangescherpt”, schreven de strategen. “We zouden zeer verrast zijn als we niet terugkeren naar een meer normale omgeving en volgend jaar minstens één, 10 procent correcties meemaken.” In 2017 merkten ze op dat er slechts één zwakte van 3 procent was. Dit was de kleinste correctie in de afgelopen 38 jaar. Volgens de strategen van Morgan Stanley moet de aandelenmarkt eerst nog naar een “volwaardige euforie” toe om vervolgens te gaan pieken. “We vermoeden dat dit begin 2018 zou kunnen gebeuren met de ondertekening van een belastingwet,”

Het koersdoel voor het einde van het jaar 2018 voor de S & P is 2.750 en ze zouden niet verbaasd zijn als dat doel bereikt wordt tijdens de eerste helft van 2018. De analisten zeiden dat ze geloven dat de economie en aandelenmarkt zich in een laatcycli-omgeving bevinden.

“Late cyclus is niet bearish voor aandelen, maar het wordt uiteindelijk wel een recessie”, merkten ze op en ze voegden toe dat wanneer de aandelenmarkt een recessie verwacht er grote correcties op de aandelbeurzen zullen zijn.

De kredietstrategen van de zakenbank verwachten dat de rentecurve tegen het derde kwartaal helemaal plat zal worden. Momenteel is de spread tussen de 2-jaars note-yield en 10-jaars note yield 58 basispunten.

Een vlakke curve wordt gezien als een voorloper van een omgekeerde curve, wat betekent dat he rendement over 2 jaar hoger zou zijn dan de 10-jaarsrendement. Een omgekeerde curve kan historisch een recessie voorspellen. Ze wijzen erop dat de rendementscurve tussen de 2-jarige en de 10-jarige obligaties in de afgelopen 40 jaar zesmaal onder de 5 basispunten is gedaald. In vijf van die gevallen volgde een recessie 10 tot 24 maanden later.

Voorlopig bevelen ze aan om een ​​overwogen te zijn in procyclische laat-cyclische sectoren zoals energie, technologie, industrie en financiën. Ze zijn onderwogen in defensieve namen in consumentgoederen telecom en vastgoed. Ze raden een positie in zowel waarde als groei aan en geven de voorkeur aan small- en mid-caps ten opzichte van large-capaandelen.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse beursgraadmeter DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 137% per jaar heeft verdiend. Het systeem kon iedere € 7.000 veranderen in € 32.905 in de afgelopen 2,5 jaar ! KLIK HIER voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

2 reacties op “Beurs piekt in eerste helft 2018”

 1. Avatar

  DOW door 23.700.
  En we zijn los, er zal in de USA nu niet meer omgekeken worden.
  Piek ergens tegen de 40.000……zomer 2019.

  Remember NIKKEI 1989.

 2. Avatar

  Optimisme viert hoogtij, en dan is het zaak om op te letten!

  Als het aan de grafiek ligt zijn dit de laatste bewegingen omhoog, Fibonacci niveau’s staan aan de basis hiervan, en de grafiek heeft het laatste woord…

  Deze complete.. bullmarkt van 8 á 9 jaar wordt geheel weggevaagd in omgekeerde volgorde, kan starten in 2018, of eerder, het is net wanneer top bereikt is natuurlijk. Wat Dow Jones betreft dan..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *