Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Beurs klapt dit najaar. Dow Jones daalt met 75%

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Zo ook een mening die onderbelicht wordt door de mainstream media maar wij wel aandacht aan schenken. Dit maal aan de visie van Charles Nenner. De aandelenmarkten zijn veel te hard gestegen en dit najaar kan wel eens het begin worden van een daling van van ruim 75% in vier jaar. Economisch gezien lijkt de huidige situatie veel op die van 1999. Dat zegt cyclusanalist Charles Nenner (1951) in een recent interview. Volgens hem zakt de toonaangevende beursgraadmeter naar 5.000 punten (nu 22.000 punten).

Wilt u profiteren van de daling maar heeft u geen tijd om de beurs te volgen? Dan hebben wij een automatisch beleggingssysteem voor u die gemiddeld 113% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van € 7.000 in 2015 , een actueel resultaat van € 22.837 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag nu kosteloos informatie aan

Zal Nenner dit jaar gelijk krijgen? Vorig jaar gaf hij aan dat “We gaan een langzame daling zien die pas in het derde kwartaal van 2017 echt op gang komt”. Hij ontwikkelde zijn cyclesysteem in de afgelopen drie decennia en werkte als technisch analist en adviseur voor onder meer Merrill Lynch, Rabobank en Goldman Sachs.

In 2001 richtte hij het Charles Nenner Research Center op waarmee hij onafhankelijke research verzorgt voor hedge funds, banken, brokers, family offices en individuele klanten. Nenner’s systeem gebruikt cycli, golven en target algoritmes in een technisch model dat meer dan 200 indicatoren combineert. De basis van het model is het feit dat beurskoersen in cycli bewegen. In zijn analyses geeft hij zowel het tijdstip van een verwachte omslag als het bijbehorende target.

Nenner: “Elke jaar die eindigt met een zeven geeft ook een grote crash tussen 1800 en 1900”. Hij noemt als voorbeelden: 2007, 1997/1998, 1987,1977,1967,1957,1947. In 100% van de gevallen van de jaren die met een zeven eindigt, was in dat jaar ook een beurskrach.

Fors herstel

Na het bereiken van het koersdoel van 5.000 punten zal de beurs weer fors omhoog gaan maar reëel zullen beleggers er niets aan hebben omdat de de dollar dan ingestort is.

Dollar zal instorten

De analist verwacht dat de inflatie begint op te lopen. De Amerikaanse munt begint zich al een paar honderd jaar in een bear market en dit was een bear market rally. De dollar kan nog een keer een rally maken en vervolgens de daling voortzetten. “8%-9% stijgen en dan instorten.”

Goud en zilver
Het is nog te vroeg. Voor zilver kan het tot juli volgend jaar duren.

Hoe profiteren van de daling?

Nenner raadt aan om in te spelen op een daling van de obligaties en de aandelen beurzen. Een voorbeeld is om te profiteren van een verwachte stijging van de VIX. Deze paniekbarometer staat nu heel laag en geldt als een contrair signaal.

Ook profiteren van een daling van de beurzen? Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading op de DAX die gemiddeld 113% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van € 7.000 in 2015 , een actueel resultaat van € 22.837 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag nu kosteloos informatie aan

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

8 reacties op “Beurs klapt dit najaar. Dow Jones daalt met 75%”

 1. Avatar

  Je ziet dat sommige solide fondsen onverwacht hard dalen. Bijvoorbeeld Ahold. Dit is het begin van een algehele daling. We worden er langzaam ingezogen. Ik geloof wat de Nenner zegt. De dollar is al bijna met 15% gedaald tov de euro, terwijl de ECB nog voor 60 miljard euro iedere maand in de markten pompt. Dit moet een keer fout gaan.

 2. Avatar

  Het is al langer bekend dan vandaag dat het hele spul zal dalen, daar hoeft geen economische redenatie aan ten grondslag te liggen, een technische kijk op/in de grafieken zegt al genoeg, en zegt het al even….

  Correcties benutten om geld te verdienen, of de gehele dalingen meenemen is ook een mogelijkheid natuurlijk. Geld verdienen, zo makkelijk als nu krijg je het niet meer!

 3. Avatar

  Weer een onzin verhaal om paniek te zaaien. Zo zijn er al zoveel hier en elders langs geweest. Paar maanden geleden zou de euro nog ver onder de dollar wegzakken.
  En naar iemand luisteren die voor 3 van de “meest betrouwbare” banken heeft gewerkt en nu voor zichzelf is begonnen is niet mijn sterkste kan.
  Kijk naar al de paniekverhalen die van de verschillende goeroe’s zijn langs geweest en wat er later van uitgekomen is.
  Betrouwbaarheid is nihil. Vele willen roepen om belangstelling en als ze toevalling voor een klein gedeelte gelijk lijken te hebben zeggen dat ze het allemaal al wisten. Als je het ieder jaar roept krijg je misschien ooit gelijk.
  Vaar op eigen koers en laat je niet te veel afleiden door extreme verhalen. Dacht er soms iemand dat een bedrijf als Coca cola te koop is met 75% korting?
  Succes en blijf je verstand gebruiken.

 4. Avatar

  Neem gewoon eens iets aan, er is niet voor niets eerder aandacht aan geschonken, enkel ’tijd’ heeft in de weg gezeten bij deze artikelen….

  Paniek zaaien?.. Bouw gewoon af, voordat er paniek uitbreekt bij jou..

 5. Avatar

  ik ken iemand die zegt al meer dan 5 jaar nu komt er een crash, en het loopt gewoon door omhoog.
  Het zal altijd schommelen maar uitspraken van het klapt in moet je nooit geloven

  1. Avatar

   Is die zo stellig dan, nu komt er een crash? Zal vast bedoeld hebben, die daling komt eraan, en wordt opgepikt als ‘nu’… Dat optimisme in markten kan lang doorgaan, vandaar dat het heel lang opgerekt is voordat die daadwerkelijk daling inzet, dat is het hele eiereten… En ook naar mijn idee komt die daling, eerder eerder, dan later gedacht!

   Maar een beetje oplettende kijker had al gezien dat de bewegingen van laatst de bearmarkt al ingeluid hebben, nu rest er niets anders dan meer naar beneden, noem het crash of niet..

 6. Avatar

  We staan nu 2,5 zo hoog als hoogste punt van de financiele crisis. Meer geld in het systeem pompen werkt prima en iedereen heeft weer vertrouwen. Pijn is er niet geleden. Wat als de ECB gaat stoppen? Wat gaat er dan gebeuren?

 7. Avatar

  Nou, dat was enkel het ‘werk’ van markten zelf hoor, niet vanwege ECB gedoe…

  En ja, het zal naar beneden gaan, maar ook weer omhoog!.., om vervolgens weer naar beneden te gaan, dat dan weer wel. Zo werken markten nu eenmaal.. De kans om nog iets van een ‘rally’ mee te maken ligt er gewoon, er is slechts éen probleem, het juiste aankoopmoment, niet te hoog natuurlijk, zo laag mogelijk maar bij te lang wachten daarop kan de kans zo aan je neus voorbij gaan want voor je er erg in hebt is het weer stijgende..

  ECB doet eigenlijk niet terzake, deed het niet in voorgaande crisis, maar ook niet in alle die van daarvoor.. Omdat zij zich mengen in iets wil het niet gelijk zeggen dat ze iets betekenen, zeker niet voor aandelenbeurzen, hier of overzees…

  Die Nenner is niet gek, of zo gek nog niet.., de opgebouwde winst op de Dow van een aantal maanden.. zal compleet weggevaagd worden.. Maar het hoort erbij, zo bewegen markten nu eenmaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *