Beurs daalt in 2017 met 14%

De stijging van de beurskoersen sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump is overdreven en een correctie is aanstaande. Beleggers die een verdere opmars verwachten maken een grote fout. Dat zegt econoom David Rosenberg van Gluskin Sheff.

De toongevende beursgraadmeter S&P 500 is in de afgelopen zes meken met 7,5% opgeveerd op optimisme rond Donald Trump en zijn plannen om de economie te stimuleren. “Deze stijging kan tot het nieuwe jaar voortduren maar we hebben reeds een grote hap van genomen. Het sentiment en de waarderingen maken mij een beetje ongerust dat bij een tegenslag het kan leiden tot een correctie met de omvang van vorig jaar”, aldus Rosenberg.

Hij verwacht in tegenstelling tot de meeste analisten een daling van de S&P 500 naar 1950. Dat betekent een daling van circa 14%. Rosenberg raadt aan meer kasgeld achter de hand te houden en voorziet een grillig 2017.

2 gedachten over “Beurs daalt in 2017 met 14%”

    1. Ik ben niet zo van het glazen bol kijken. Volgens mij zal deflatie nog steeds aanhouden. Daarom ben ik voorzichtig over aandelen en positief over goud en zilver en in het algemeen grondstoffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.