Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ga short AEX op 324

Het herstel dat zich sinds de tussentijdse bodem op 8 februari manifesteert, is zeer zwak. Vaak zie je dat na een lange periode van koersstijgingen beleggers bij bodems bereid zijn om weer een gokje te wagen en stukken kopen. Die bereidheid is op dit moment ver te zoeken. Een teken van zwakte en een signaal dat de vervolgdaling wel eens krachtig kan worden. Vandaag een update van het verwachte koersverloop voor de AEX.

AEX

Zoals gezegd een zwakke vertoning, het herstel sinds de 8 februari bodem stelt niet veel voor.

Dit hoeft nog niet te betekenen dat de daling al weer gelijk inzet. De eerste fase van de daling heeft 21 handelsdagen in beslag genomen, in veel gevallen neemt het herstel dan 8 tot 13 handelsdagen in beslag. In dit geval zou een top van het herstel verwacht mogen worden op 18 of 25 februari. De factor tijd is veelal een lastig te bepalen onderdeel van de analyses en daarom zijn de genoemde data slechts een grove indicatie.

De factor prijs werkt in de meeste gevallen nauwkeuriger, na een complete beweging zien we herstel optreden die in de meeste gevallen 38,2 50 of 62,8% corrigeert van de voorgaande beweging. Voor de AEX komt dit overeen met respectievelijk 324, 328 en 332. Gezien het moeizame herstel dat zich vanaf de 8 februari bodem heeft voltrokken is een herstel tot 324 of mogelijk 328 waarschijnlijker dan een herstel tot  332.

Technische analyse AEX op 16 februari 2010 Elliot Wave
Technische analyse AEX op 16 februari 2010 Elliot Wave

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Conclusie

Het ingezette herstel sinds de bodem van 8 februari jl. heeft tot op heden nog geen gestalte gekregen. Het heeft meer kenmerken van een consolidatie dan van een herstel. De zwakte van het herstel kan een indicatie zijn voor het verdere verloop van de koersen. Zwakte tijdens de herstelfase is vaak een signaal om een krachtige vervolgbeweging te verwachten. Met andere woorden: we moeten rekening houden met een krachtige daling nadat dit herstel compleet is.

Mijn verwachting is dat het herstel van de AEX tot ongeveer 324 kan reiken mogelijk 328. Short-posities dienen dus te worden ingenomen rond een stand van 324 in de AEX waarbij er een stop-loss van 335 wordt gehanteerd.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Forum

Bezoek ook ons forum op https://www.dekritischebelegger.nl/forum/ en discussier actief mee. Door middel van het forum kunt u uw visie toetsen aan de kennis van andere beleggers.

Het maakt niet uit of u beginner bent of niet. U kunt ook vragen stellen en daarvan leren. Reeds doen er een aantal bezoekers mee.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

1 gedachte over “Ga short AEX op 324”

  1. Mijn complimenten lekker gevoel moet dat geven als een analyse perfect uitkomt. Nek uitgestoken en er kransje om gekregen.

    Nogmaals goed gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.