Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Een AEX ABC-tje

In de volksmond is een abc-tje een eenvoudige klus. R.N. Elliott beschreef een daling in de vorm van een ABC als een correctie op de hoofdtrend. Nadat de correctie is voltooid, mag er dus een voortzetting van de hoofdtrend verwacht worden. In dit geval dus een nieuwe fase van stijgende koersen. De teleurstellende cijfers over de werkgelegenheid in de VS waren afgelopen vrijdag de belangrijkste reden om de koersen flink lager te zetten. Is de daling in golf C gestart?

Wat kunnen we van een C verwachten

In de soms wrede wereld van beleggen is een Abc-tje in de meeste gevallen vaak verre van eenvoudig. Correcties kunnen zich in de meest vreemde vormen ontwikkelen Dit maakt het vak om markten te analyseren lastig maar ook uitdagend.

Op dit moment is er sinds de top in april sprake van een redelijk eenvoudige ABC correctie. Ik zie dit deel als het eerste deel van de correctie oftewel golf A. De stijging van 301 tot 331 afgelopen vrijdag zie ik als golf B. Wat nu rest is golf C. Op basis van de eerste dalingsfase is de verwachting dat golf C zich als een 5 bewegingen gaat ontwikkelen. Tevens komt het regelmatig voor dat golf C de meest heftige beweging is, dat kan dus nog wat worden. Golf C staat in relatie met golf A qua omvang maar ook in de duur van de daling. De relaties die je vaak tegenkomt zijn 0.618, 0,764, 1 en 1.618.

AEX TA 8 juni 2010
AEX TA 8 juni 2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Om een idee te geven van de mogelijkheden voor de AEX is het handig de belangrijke punten paraat te hebben:

–          275 C is gelijk*  A

–          288 C is 0,764*  A

–          296 C is 0,618 * A

–          240 C is 1,618 * A

Er is geen garantie dat één van deze doelen behaald worden, maar we komen deze verhoudingen vaak tegen dus ze komen niet uit de lucht vallen.

Weer short

Zo als het er nu naar uit ziet, verwacht ik vandaag voor de AEX een klein herstel tot het gebied 321-323. Gezien de recente ontwikkelingen adviseer ik opnieuw short te gaan.

Gratis e-mail alert

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail-alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met deze LINK.

Conclusie

Golf C lijkt in ontwikkeling, een nieuwe daling is dus in mijn ogen bezig. Gezien de ervaringen met C golven zijn heftige dalingen de komende weken niet uit te sluiten dus wees op uw hoede en probeer niet het vallende mes te vangen. De prognose voor deze daling loopt sterk uiteen maar een daling tot 275 of in een negatief geval 240 is niet uit te sluiten.

Forum

Ook een mening over de AEX en beurzen? Spreek erover mee op ons FORUM, kom er snel een kijkje nemen. En, laat er uw visie ook achter wat ieder op prijs stelt. U kunt ook vragen stellen aan medeforumleden en daarvan leren. Inloggen op ons FORUM kan via deze link ….

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

2 gedachten over “Een AEX ABC-tje”

 1. Jan Groothaar

  Extra bericht.

  Door de recente stijging is het noodzakelijk om de visie aan te passen. Mijn advies is om de shortpositie te sluiten in de loop van de dag. Een extra bericht volgt

 2. Jan, in jou extra bericht, bericht je om de shortpostitie te sluiten, waarom? Als C in een 5 golf komt hebben we golf 1 gehad inmiddels een correctie gehad 76.5 % (ruim) als golf 2 en nu bezig met golf 3 met maandag
  een stevig vervolg van die golf dit naar jou telling van EW op 8 juni.
  Mijn telling is iets anders maar ik weet niet hoe ik deze in dit bericht kan verwerken maar komt er op neer dat
  er toch nog een stevige daling aankomt.Kort samengevat eind golf 1 op 307.95 dan een abc naar 340.00 +A
  een 5 golf naar 301.50 =B dan een abc naar 331.95 =C golf 1 naar 311.95 golf 2 naar 327.20 of nog actueel en mag beslist niet boven de 331.95 uitkomen dan zou golf 3 van 3 kunnen beginnen, nu moet ik er bij zeggen dat de wens de vader van de gedachten zou kunnen zijn of de telling is correct!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.