Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

AEX: kans op meer daling blijft groot

Gisteren zagen we een krachtige herstelbeweging, maar de kans op een volgende neerwaartse beweging van de AEX blijft groot, aldus technisch analist Bas Heijink van ING.

De huidige correctie bedraagt ongeveer 9%, een daling van ruim 50 punten. Daarbij viel de AEX terug vanaf de top van eind januari bij 572,80 naar de 522,20 van twee dagen geleden. We moeten terug naar eind 2015/ begin 2016 om een dergelijk forse en snelle correctieve tegenreactie te zien. Destijds bevond de AEX zich in een zeer forse correctieve fase, met een uiteindelijke daling van ongeveer 25%. Deze startte in de zomermaanden van 2015 bij de zone 505 – 510 en leidde pas in februari 2016 tot de vorming van een hogere en zeer belangrijke langetermijnbodem bij 378.

Beste belegger is dit wat u zoekt? : Auto trading op de Duitse DAX die gemiddeld 129% per jaar heeft verdiend. Dit systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een actueel resultaat van € 31.556 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

Deze bodem was toen het startpunt van een lange en precies twee jaar durende opgaande middellangetermijntrend. Door het beperkt aantal correcties was er sprake van een steil opgaande middellangetermijntrend met een groot aan raakpunten. In de afgelopen twee jaar bleven de correctieve tegenreacties beperkt tot dalingen van 5% tot 7%. Vorig jaar zagen we de euforie daarbij steeds verder toenemen in de aandelenmarkten. De AEX steeg in twee etappes van 90 punten en van 50 punten.

Tijdens deze twee opgaande etappes vond er geen enkele minicorrectie plaats. Alleen in de zomermaanden vond een tijdelijke onderbreking plaats. De AEX leek toen een groot topvormingsproces af te ronden, maar de correcties bleven ook toen beperkt tot slechts twee stuks van 5% en 6%. Een zeer krachtig verloop van het jaar 2017 waarbij de euforie steeds verder toenam onder beleggers. In januari 2018 kreeg deze euforie een vervolg met een stijging van ruim 30 punten tot de recente jaartop bij 572,20.

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Auto trading die gemiddeld 129% per jaar heeft verdiend. Dit systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een actueel resultaat van € 31.556 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *