AEX: bodem gezet?

Wat gaat de beurs de komende week doen? Is er een bodem gezet en kunnen we weer instappen? Met die vragen houden beleggers zich mee bezig.

Afgelopen week moest de AEX-index voor de vierde week op rij terrein prijsgeven. De graadmeter eindigde 2,8% lager op 306,12 punten.

Het leek of de problemen opgelost waren maar de Europese schuldenproblematiek is weer terug op de agenda. Overal in Europa is men bezig de broekriem aan te trekken wat leidt tot een druk op de economische groei waardoor er nog meer bezuinigd moet worden. Ook in Nederland is men druk met deze deflatietendens. De wellicht draconische bezuinigingen die uit het Catshuis gaan rollen zullen de groei op zijn zachts geen goed doen. Europa is bezig met een krankzinnig proces. Een soort “race to the bottom” van overheden.

Aan de andere kant zijn de overheidschulden zo sterk opgelopen dat overheden aan de leiband van financiële markten lopen. Een dominantie van “finance capital” dus.

De zorgen vooral over Spanje drukten deze week het sentiment.  De Spaanse bankensector zal meer kapitaal nodig hebben als de economie van Spanje in 2012 sterker verslechtert dan verwacht, zei Miguel Angel Fernandez Ordonez, bestuurslid van de Europese Centrale Bank (ECB) en gouverneur van de Spaanse centrale bank tijdens een bijeenkomst voor bankiers in Madrid. Lichtpuntjes waren de goede bedrijfscijfers die enigszins voor steun boden.

AEX

Het was een heftige week voor de beurs. De koersen schoten alle kanten op. De AEX dook in het begin van de handelsweek omlaag om daarna weer te herstellen. Op vrijdag werd de koerswinst alweer vrijwel prijsgegeven.

Koersverloop AEX-index afgelopen week
Koersverloop AEX-index afgelopen week

Bron: Alex

Steun werd gevonden bij 304 punten en weerstand rond de 311 punten. Wij verwachten in de eerste dagen van de nieuwe handelsweek een (licht) herstel. Onze leden krijgen op tijd bericht.

CritiTrader

Met CritiTrader hebben we ondanks de moeilijke markt deze week een winst van € 175,– behaald met trades op de AEX. Tezamen met het resultaat van vorige week hebben we ons minimale streefwinst voor deze maand al behaald. We staan namelijk netto € 530,– in de plus.

De resultaten worden hier bijgehouden: https://www.dekritischebelegger.nl/abonnementen/crititrader/crititrader-resultaten/

Ik kan me voorstellen dat u argwanend bent tegenover een abo-dienst. Veel van die diensten staan dit jaar onder water. Wij zijn daarom verheugd dat wij een van de weinigen zijn die dit jaar een positief resultaat van ruim 20% laten zien.

CritiTrader heeft duidelijke moneymanagement regels. Zo beleggen we niet met een te groot bedrag en kopen niet gelijk heel veel stukken. Daarnaast hanteren wij een stoploss en kappen onze verliezen zo veel mogelijk af. Volgers vinden deze vorm van resoluut zijn, prettig.

Hier de ervaring van een lid:

Ik doe vanaf 1 april mee, en tot nu toe sta ik op een winst van € 407,– netto.
Soms als ik op klantenbezoek ben, of niet op de zaak ben kan ik niet altijd direct inspringen waardoor ik soms wat mis. Moet zeggen dat met deze winst ik ook wat minder zenuwachtig ben als een trade op verlies staat. Erg prettig is ook dat verliezen duidelijk worden afgekapt, en ik verwonder me vaak hoe snel e.a. weer wordt goedgemaakt met een andere succesvolle trade. Dit geeft mij vertrouwen in de adviezen van Satilmis. Ik gok erop dat ik deze maand uitkom op een winst van € 800,– Als ik dat optel bij mijn salaris dan geeft me dat een stuk meer financiele vrijheid en dus meer mogelijkheden om leuke dingen te doen, of een extra vakantie te boeken

U kunt mee met de posities door lid te worden … Nog geen lid? Schrijf u in via deze link:
https://www.dekritischebelegger.nl/abonnementen/crititrader/

2 gedachten over “AEX: bodem gezet?”

  1. Ervaring van een lid?

    Waar slaat dat op dat een winst van € 800 meer financiële vrijheid geeft?
    Winst is pas winst als ze wordt gerealiseerd in cash, toch?! Dan kun je er brood mee kopen of je hypotheek aflossen.

  2. Bertus, volgens mij staat het duidelijk.

    “Ik doe vanaf 1 april mee, en tot nu toe sta ik op een winst van € 407,– netto.”

    “Ik gok erop dat ik deze maand uitkom op een winst van € 800,– “. Hij verwacht het dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.