Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Adempauze

Beleggers houden hun kruit droog na de winst van gisteren aan het begin van de handel. Men wacht op de gehoopte signalen van de Fed die een rentebesluit neemt. De sfeer blijft echter zelfverzekerd. De hoop op een snelle renteverlaging in de VS zorgde ervoor dat de Amerikaanse markten de dag ervoor aanzienlijk konden stijgen. De Dow Jones-index won ongeveer 1,4 procent.

En de Aziatische beurzen sloten goed in de plus. De Japanse Nikkei-index won 1,8 procent. Naast de signalen van de centrale bank spelen ook de hoop op een spoedige oplossing van het handelsgeschil een rol. De aankondiging van een vergadering van de Amerikaanse president Donald Trump en het Chinese staatshoofd Xi Jinping aan de zijlijn van de G20-top in Japan later deze maand wakkerde de kooplust van beleggers aan.

Naast aanwijzingen dat de Amerikaanse Federal Reserve woensdag een renteverlaging zou kunnen doorvoeren, stimuleerden ook mededelingen van ECB-president Mario Draghi de koersen. Hij had beloofd om het monetaire beleid verder te versoepelen als de economische vooruitzichten niet verbeterden.

Het feit dat de Duitse economie momenteel niet zoemt, toonde twee verse cijfers in de ochtend. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar stegen de producentenprijzen met 1,9 procent, zoals het federale bureau voor de statistiek woensdag in Wiesbaden aankondigde. Dit is de zwakste inflatie sinds april vorig jaar. Analisten hadden een gemiddeld percentage van 2,1 procent verwacht. En vanwege de aanhoudend zwakke vraag, daalden Duitse industriële orders in april voor de vierde maand op rij. Het daalde met 0,3 procent in vergelijking met de vorige maand in termen van prijs, seizoen en kalender.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *