Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Aandelen hebben gebodemd

Na JP Morgen luidt nu ook Bank of America de bodembel. Volgens hen hebben beleggers het ergste doorstaan. Aandelen en bedrijfsobligaties hebben dieptepunten gezien. Er zijn tenminste twee belangrijke redenen die, volgens de Amerikaanse grote bank, hiervoor pleiten, zoals het Amerikaanse financiële portaal CNBC meldt. Beleggers mogen echter niet al te hoge verwachtingen hebben.

Michael Hartnett, chief investment strateeg bij Bank of America, wijst op de enorme omvang van de uitverkoop, die meer dan $ 20 biljoen aan Amerikaanse beurswaarde heeft weggevaagd, en de creditspreads van bedrijfswaardige bedrijfsobligaties zijn uitgebreid van 100 basispunten naar 400 basispunten. ‘Het is onwaarschijnlijk dat de volatiliteit zal afnemen totdat mensen hun huis veilig kunnen verlaten. Maar de laagste prijzen voor aandelen en bedrijfsobligaties zijn er’, zegt Hartnett, wiens verklaringen over Wall Street goed worden ontvangen.

Uiterst bearish

Aan de andere kant veroorzaakte de eigen “Bull & Bear” -indicator van het bedrijf een sterk koopsignaal. De Bank of America-indicator, die rekening houdt met de aanbeveling voor Wall Street, geeft “extreem bearish” aan.

De indicator laat zien dat de recente exit van investeerders in aandelen en bedrijfsobligaties overdreven is, zei Hartnett, eraan toevoegend dat het extreme bearish sentiment altijd leidt tot grote tegenbewegingen.

Volgens marktdeskundige Hartnett zou de olieprijsoorlog die de markten op zijn kop zou kunnen zetten, binnenkort kunnen eindigen. Olie had historisch gezien de beste week nadat president Donald Trump een deal aankondigde tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman om de olieproductie met 10 tot 15 miljoen vaten te verminderen.

Desalniettemin ziet Bank of America geen groot herstel op de Amerikaanse aandelenmarkten. Het bedrijf heeft zijn prijsdoelstelling voor het einde van het jaar voor de S&P 500 verlaagd van 3.100 naar 2.600, wat een verlies zou betekenen van bijna 20 procent voor het volledige jaar 2020 en slechts ongeveer 4,5 procent boven het huidige niveau. Dit maakt Hartnett de grootste beer onder de 16 beste strategen die zijn waargenomen door de CNBC Market Strategist Survey

De vooruitzichten weerspiegelen een daling van 7,7 procent in de Amerikaanse economie dit jaar. Dat zou de ergste recessie na de oorlog zijn. De bank verwacht ook dat de winst per aandeel in de S&P 500 dit jaar 29 procent zal dalen als gevolg van de pandemie.

Profiteren van zowel stijging als daling

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse beursindex DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen.

Dit systeem heeft van iedere € 7.000 in juni 2015 , een actueel resultaat van € 35.750 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. U kunt zowel automatisch als door middel van SMS signalen meedoen.

KLIK HIER voor de gratis brochure.

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Aandelen hebben gebodemd”

  1. Avatar

    De bodem, die zit op 1,618%. Dat punt heeft geen enkele Amerikaanse index al bereikt, beetje loze kreet van bank of America dus..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *