Onze columnisten

Satilmis Ersintepe
Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

Elmer Hogervorst
Elmer Hogervorst

Elmer Hogervorst begeleidt vermogende particulieren. Als fiscaal-jurist coacht hij prijswinnaars in de Staatsloterij op het gebied van estate planning, financiële planning en beleggingen. Daarnaast geeft hij trainingen met betrekking tot kuddediergedrag, de wereldeconomie en patroonherkenning. Waar de meeste schrijvers het effect van menselijk gedrag op de beurs als uitgangspunt nemen, kijkt Elmer juist naar het effect van de beurs op het menselijk gedrag. De publicatie van het Amerikaanse Socionomics Institute zijn daarin leidend.

Jan-willem nijkamp
Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp (16 jaar ervaring) studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 16 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Tielkemeijer & Partners, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensadviseur
Cees de Vries, technisch analist en vermogensadviseur

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en adviseert naast het analyseren een snel groeiende groep professionele beleggers. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een ” live trade” opgenomen zal worden.

Jan Groothaar, vermogensbeheerder
Jan Groothaar , vermogensbeheerder

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

Cor Wijtvliet, onafhankelijk analist en publicist
Cor Wijtvliet, onafhankelijk analist en publicist

Cor Wijtvliet studeerde middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. In opdracht van het Nederlands Instituut voor het Bank- en Effectenbedrijf (NIBE) schreef hij een proefschrift over de wordingsgeschiedenis van het Nederlandse handelsbankwezen. Hij is onafhankelijk analist en publicist.

Peter van der Slikke, partner bij TOP Capital Vermogensadvies
Peter van der Slikke, partner bij TOP Capital Vermogensadvies

Peter van der Slikke is partner bij TOP Capital Vermogensadvies. Peter heeft Personeelswerk en Bedrijfskunde gestudeerd en diverse functies in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het vrijwilligerswerk vervuld. Peter was van 1980 tot 2007 in verschillende functies op de zakelijke en particuliere markt werkzaam binnen ABN AMRO Bank, de laatste 13 jaar in de functies van Senior Private Banker, Senior Beleggingsadviseur en als Commercieel Directeur. Hij heeft tussentijds ruim 1,5 jaar gewerkt als directeur Private Banking Amsterdam bij van Lanschot Bankiers.

Patrick Bontje, partner bij TOP Capital Vermogensadvies
Patrick Bontje, partner bij TOP Capital Vermogensadvies

Patrick Bontje is partner bij TOP Capital Vermogensadvies. Patrick heeft na zijn studie aan de Hotelschool diverse leidinggevende sales- en marketingfuncties in de hotellerie vervuld. Patrick was van 2000 tot 2007 in verschillende functies werkzaam binnen Preferred Banking en Private Banking bij ABN AMRO Bank als (Senior) Beleggingsadviseur.

Jan de Vries, geregistreerd beleggingsanalist
Jan de Vries, geregistreerd beleggingsanalist

Jan de Vries is oprichter en algemeen directeur van De Vries Investment Services. Kernwoorden zijn onafhankelijkheid, transparantie en objectiviteit. Jan heeft 15 jaar ervaring opgedaan in de financiële wereld. Hij heeft functies bekleed als vermogensbeheerder, manager van een beleggingsafdeling bij een grootbank en heeft deel uitgemaakt van het managementteam van een grootbank. Hij weet dus als geen ander hoe beleggingsafdelingen van banken opereren en hun geld verdienen.

Richard de Jong, vermogensbeheerder bij Van Lieshout & Partners
Richard_de_Jong

drs RH.J. de Jong RBA is sinds 2000 vermogensbeheerder en adjunct directeur bij Van Lieshout & Partners N.V., een landelijk werkende en onafhankelijke onderneming, gespecialiseerd in vermogensbeheer en financiële planning.

De Jong (1973) studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hiervoor was hij werkzaam als consultant corporate finance bij Arthur Andersen. Als vermogensbeheerder maakt hij met name gebruik van de kwantitatieve en fundamentele analyse. Tevens gebruikt hij derivaten om zijn visie te ondersteunen. Doel van zijn columns is de belegger meer kennis over opties bij te brengen en de belegger te ondersteunen in zijn/haar beleggingsbeslissingen.

Jean Paul van Straalen, CMT, FRM, kwantitatief analist
Jean Paul van Straalen, CMT, FRM, kwantitatief analist

Jean Paul van Straalen heeft voorheen gewerkt als co-portfolio manager ABN AMRO Global Equity Value Fonds, een kwantitatief gedreven wereldwijd waardefonds en als Senior Quant Strategist binnen ABN AMRO Asset Management. Jean Paul heeft sinds 1991 ervaring opgedaan op het gebied van financiële producten en risicomanagement bij onder meer de Indonesische Overzeese Bank en Van Den Boom Groep. Jean Paul heeft economie aan de RijksUniversiteit Groningen gestudeerd en is daarnaast gecertificeerd risicomanager en technisch analist. Sinds januari 2009 is Jean Paul co-managing partner bij Iniohos Investment Management en Iniohos Advisory Services waar zij ondermeer onafhankelijk beleggingsadvies verzorgen, beleggingsstrategieën analyseren en het beheren van vermogen van professionele beleggers.

Vivi Firdauzi, econometrist en kwantitatief strateeg
Vivi Firdauzi, econometrist en kwantitatief strateeg

Vivi Firdauzi is portfolio manager en quant strategist bij Iniohos Investment Management en Iniohos Advisory Services waar zij ondermeer onafhankelijk beleggingsadvies verzorgen, beleggingsstrategieen analyseren en het beheren van vermogen van professionele beleggers.
Zij heeft voorheen gewerkt als quant strategist voor de Investment Strategy Group van ABN AMRO Asset Management en later als junior portfolio manager voor ABN AMRO Global Equity Value Fonds, een kwantitatief gedreven wereldwijd waardefonds. Vivi is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als Master of Science in Financiële Econometrie.

Allard Gunnink, redacteur Beleggers Coöperatie Nederland
Allard Gunnink, redacteur Beleggers Coöperatie Nederland

Allard Gunnink studeerde Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Na zijn afstuderen werkt(e) hij als vertaler, redacteur en eindredacteur voor verschillende financiële instellingen (onder andere BeursBulletin en ABN Amro Markets).

Sinds 2008 is Allard als redacteur betrokken bij de doorontwikkeling van de Beleggers Coöperatie Nederland, de organisatie achter het transactieplatform CoBeleggen. Allard is sinds de lancering in oktober 2009 medeverantwoordelijk voor de marketing.

Martine Hafkamp, senior vermogensbeheerder
Martine Hafkamp, senior vermogensbeheerder

Martine Hafkamp is oprichter, algemeen directeur en senior vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer.
Zij studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en rondde ook de opleiding tot beleggingsanalist met goed gevolg af. Zij is ruim 18 jaar in de effectenbranche actief als assetmanager en vermogensbeheerder. Na een aantal jaar in de institutionele wereld als belegger actief te zijn geweest, maakte zij zo’n 10 jaar geleden de overstap naar particulier vermogensbeheer.
Martine Hafkamp won in 2008 de Gouden Stier als Beursvrouw van het jaar. Zij geeft regelmatig haar visie op de ontwikkelingen op de beurs en bespreekt beleggingskansen die zich daarop voordoen op (internet)TV en in columns die in diverse elektronische en gedrukte media worden gepubliceerd. Ook verzorgt zij desgevraagd lezingen.

Roger Broekhuizen, senior vermogensbeheerder
Roger Broekhuizen, senior vermogensbeheerder

Roger Broekhuizen is managing director van Helliot Vermogensbeheer, een no cure, no pay vermogensbeheerder met registratie bij de AFM, DNB en DSI. Hij was beurshandelaar voor een groot handelshuis en marketmakersbedrijf, senior vermogensbeheerder en manager vermogensbeheer bij een vooraanstaande beleggingsonderneming.

Roger laat ingewikkelde analyses graag over aan zijn collega columnisten en geeft beleggers korte actuele tips voor de opbouw van beleggingsportefeuilles. Hij communiceert openlijk over wat hij vindt van de beleggingsmarkt, beleggingsproducten, van het nieuws en verder over alles waarover een ‘traditionele vermogensbeheerder’ liever zijn mond stijf dicht houdt.

Alain de Haas, senior vermogensbeheerder
Alain de Haas, senior vermogensbeheerder

Alain de Haas is managing director van Helliot Vermogensbeheer, geregistreerd bij de AFM, DNB en DSI. Hij was optiehandelaar op de beursvloer in Amsterdam, senior schermhandelaar voor eigen account, vermogensbeheerder en manager bij een snel groeiende beleggingsonderneming.

Alain bekijkt de dingen nuchter en analytisch en gelooft dat je alleen structureel geld kunt verdienen als je de kosten laag houdt, geen moeilijke constructies optuigt en alleen zuivere en transparante effecten gebruikt. Het doel van zijn columns is om beleggers tips te geven om meer rendement uit hun vermogen te halen.

Franke Burink,econoom en vermogensbeheerder
Franke Burink,econoom en vermogensbeheerder

Franke Burink studeerde macro- economie aan de VU in Amsterdam en is werkzaam geweest op het economisch bureau van de ABN en ABN AMRO Bank. Hij heeft gepubliceerd over rente- en valutabewegingen en het monetaire beleid in de OECD-landen.

Zijn kennis van het beleggingsvak heeft hij in de praktijk gebracht als private banker bij ABN AMRO Bank in Breda en vanaf 2000 als zelfstandig vermogensbeheerder. In 2010 is hij Castanje Vermogensbeheer gestart samen met partner Joris Teulings.

Edgar Samuel, vermogensbeheerder
Edgar Samuel, vermogensbeheerder

Edgar Samuel startte zijn carrière in de effectenbranche in 1996 bij MeesPierson Private Banking. Daarna was hij actief als Beleggingsadviseur bij Rabobank en als Senior Relatiebeheerder bij een vooraanstaande vermogensbeheerder. Bij het Effectenhuis Labouchere was hij Senior Vermogensadviseur en Kantoordirecteur. Edgar is eigenaar van Edgar Samuel Vermogensadvies in Rotterdam.

Paul Rodenburg, manager Darion Capital Management
Paul Rodenburg, manager Darion Capital Management

Paul Rodenburg heeft gestudeerd aan de New Business School Amsterdam en Westminster University London. Met een oorspronkelijke focus op de agrarische termijnmarkten heeft Darion Capital Management (DCM) zich ontwikkeld tot specialist in een brede range van financiële producten. Paul is gespecialiseerd in gestructureerde producten en specialistische beleggingsfondsen.

Essers
Essers

drs Maurice Essers heeft Bancaire ervaring opgedaan bij effectendienstverlener Orbay (Rabobank/KBC bank). Na de HEAO bedrijfseconomie afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg als drs/MSc of Science met een specialisatie naar Beleggingstheorie/Investment Analysis. Ingeschreven bij en gecertificeerd door het DSI als vermogensbeheerder. Hij is sinds oktober 2007 werkzaam bij Dohmen & Otten Vermogensbeheer/Lunar Vermogensbeheer. Op de website www.warrenbuffettebook.com kunt u het gratis e-book downloaden over de kredietcrisis en de kansen met value beleggen.