Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

SNS: Top Picks 2012

SNS Securities heeft voor het tiende achtereenvolgende jaar haar beleggingsvisie en haar Top Picks onlangs gepresenteerd. De effectendochter van SNS Bank heeft gekozen voor de volgende 9 aandelen in 3 categorieën: ‘Defensief’: Ahold, Mediq en Reed Elsevier, ‘Europe Light’: ASMI, DSM en Unilever en ‘Blue Sky’: AEGON, ING en PostNL.

Macro-economisch verwacht SNS Securities voor Azië een voortzetting van de groei, voor de Verenigde Staten een matige maar gestage groei, terwijl voor Europa een milde recessie van twee à drie kwartalen wordt voorzien. Dit is wel gebaseerd op de aanname dat een begin wordt gemaakt met het vinden van een structurele oplossing voor het Europese schulden probleem. Mocht dat niet zo zijn dan kan een langere recessie het gevolg zijn met negatieve effecten voor aandelen.

“Voor de Verenigde Staten gaan we uit van een matige maar gestage groei, die mogelijk negatief kan worden beïnvloed door de uitkomst van de lopende begrotingsonderhandelingen.”, aldus Martijn den Drijver, Hoofd Research van SNS Securities. “Ook gaan we ervan uit dat de groei in Azië zal doorzetten. Nu de dreiging van inflatie minder wordt, is men daar monetair weer ruimte aan het creëren. Vooral de groei in China blijft van belang omdat een groeiende middenklasse de vraag naar consumenten en luxe goederen zal stimuleren. Dit is goed voor Europa en dan vooral voor Duitsland.”

In de ogen van SNS Securities zijn de waarderingen van aandelenmarkten zeldzaam laag. Den Drijver: “De uitermate slechte rendementen op aandelen gedurende het afgelopen decennium, gekoppeld aan onze macro-economische vooruitzichten sterken ons in ons vermoeden dat aandelen wel eens aan de vooravond kunnen staan van een nieuwe periode van outperformance, zeker gezien de extreem lage rentes.”

Maar SNS Securities ziet ook aanzienlijke risico’s. Voor Europa verwacht men een milde recessie (twee à drie kwartalen) en gaat men ervan uit dat de risico’s hoog zullen blijven. “Een fiscale unie zou een oplossing voor de schuldencrisis kunnen zijn.”, aldus Den Drijver. “Dit zal echter een moeilijk en langzaam proces zijn, dat gepaard zal gaan met continue volatiliteit, zeker als politici besluiteloos blijven.“

Performance Top Picks 2011

Het rendement van de Top Picks voor 2011 is tot nu toe prima gebleken, hoewel de geselecteerde aandelen in de tweede helft van 2011 iets achter zijn gebleven bij de benchmark. De totale outperformance (alfa) is met ongeveer 12% uitstekend te noemen. Ook op de langere termijn laten de Top Picks van SNS Securities een uitstekend rendement zien. Vanaf 2003 tot 2010 heeft SNS Securities met deze Top Picks een cumulatief rendement gegenereerd dat ongeveer 120% hoger ligt dan de AEX.

Gezien de risico’s in Europa introduceert SNS Securities een nieuwe categorie: Europe Light met daarin bedrijven met relatief weinig blootstelling aan Europese markten. Ook heeft SNS Securities een derde categorie gecreëerd: Blue Sky. Dit is een selectie van bedrijven die het best zullen presteren als er wel een oplossing wordt gevonden voor de schuldencrisis. De Defensieve selectie is gehandhaafd.

Top Picks van SNS Securities voor 2012 per categorie:

· Defensief : Ahold, Mediq en Reed Elsevier

· Europe Light : ASMI, DSM en Unilever

· Blue Sky : AEGON, ING en PostNL

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.