Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Probeert Draghi de politiek onder druk te zetten?

Europese beleggers verkeren in dubio. Enerzijds willen ze maar al te graag dat de ECB verder gaat met kwantitatieve verruiming. Anderzijds lijken ze ervan overtuigd dat het allemaal niets meer uitmaakt. Inflatieverwachtingen blijven alleen maar dalen.

Het zijn trouwens niet alleen grote beleggers die vraagtekens zetten bij het huidige beleid van de ECB, ook meer en meer centrale bankiers geven uiting aan hun ongeloof. Denk maar aan onze eigen Klaas Knot.

Trouwens, zelfs Draghi lijkt enigszins te twijfelen. In een afscheidsinterview met the Financial Times pleitte hij ervoor dat overheden nu eens eindelijk werk zouden gaan maken van een actief stimuleringsbeleid. Dat zou complementair kunnen zijn aan het monetaire beleid van de ECB. Het feit dat beleggers toch blijven aandringen op een handhaven en zelfs aanscherpen van het verruimingsbeleid, kan erop wijzen dat ze vooralsnog weinig vertrouwen hebben in een stimuleringsbeleid door overheden.

 

Is het een mogelijkheid dat Draghi en de zijnen hun beleid zolang zullen doorzetten totdat overheden onder druk van een groeiende groep critici eindelijk hun verantwoordelijkheid gaan nemen ? 

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.