Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Komende dagen zwakke beurs

Frankfurt kende – geheel conform de verwachting – een positieve start en een positief slot maar stond toch nagenoeg de gehele dag in de rode cijfers, op zoek naar de bodem.

De intraday cycli geven een positief startsignaal maar al gauw krijgen de bearish krachten de overhand. Die zorgen in de komende dagen opnieuw voor een matige tot zwakke en vooral wisselvallige beurs.

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

DAX 15 mei 2018
DAX 15 mei 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Meer analyses en automatisch beleggen?  Ga naar Daxtrader.nl

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.