Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

IMF: werkloosheid blijft hoog

De werkloosheid in de geïndustrialiseerde landen blijft volgend jaar op 9% van de beroepsbevolking. Sommige landen met een lage banengroei moeten de economie blijven stimuleren. Dat stelt Het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De organisatie voor monetaire zaken heeft in een studie de arbeidsmarkt tendensen tijdens recessies in geavanceerde economieën in de afgelopen dertig jaar onderzocht. Het IMF waarschuwt dat door de combinatie van een financiële crisis en het leeglopen van de zeepbel op de huizenmarkt, het herstel van de werkgelegenheid meer tijd zal vergen dan gewoonlijk.

“Voor veel geavanceerde economieën, die het epicentrum waren van de financiële crisis zal het herstel naar verwachting traag verlopen,” aldus het IMF in een van de hoofdstukken uit het halfjaarlijkse World Economic Outlook. Het volledige verslag, met de bijgewerkte globale prognoses, komt volgende week uit.

Nu het herstel aan kracht wint, is volgens de organisatie de  aanhoudend hoge werkloosheid de belangrijkste beleidsuitdaging. In landen waar de werkloosheid hoog blijft en de economische groei onder het potentieel, zijn stimuleringsmaatregelen nog steeds gerechtvaardigd. In de Verenigde Staten zal de werkloosheid volgend jaar vrijwel vlak blijven.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.