Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Goudfondsen presteerden top in 2019

Bent u niet zo van de aandelen, maar stapt u liever in fondsen dan had u in 2019 het meeste succes gehad met goudfondsen. Het Charteris Gold & Precious Metals had u een rendement opgeleverd van 52%. In dit fonds zitten blue chip aandelen die een nauwe band hebben met edelmetalen zoals aandelen van goudmijnen.

Het succes van de goudfondsen steunt op de sterke prijsstijging van goud in 2019. Die was weer te danken aan de angst voor een mogelijke recessie en de geopolitieke spanningen. Goud startte het jaar met een prijs per troy ounce van minder dan $ 1300 en eindigde het jaar op een niveau van $ 1520.

Gelet op de aanhoudende politieke spanningen in deze wereld kan 2020 opnieuw een mooi jaar worden voor goud. Sommige beleggingsbanken houden het niet voor onmogelijk dat de barrière van $ 2000 per troy ounce wordt geslecht.

Beleggingsfondsen hebben het trouwens sowieso goed gedaan in 2019. Dat is voor een deel te danken aan het soepele monetaire beleid van centrale banken. Of het succes van 2019 herhaald wordt in 2020 is nog maar de vraag. Maar de communis opinio is wel dat 2020 een redelijk jaar wordt voor beleggingsfondsen.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.