Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Focus op Zilver

De meeste beleggers in edelmetalen en mijnaandelen kijken hoofdzakelijk naar de prijsbeweging van de goud. Dit hoeft niet te verbazen gezien het gele edelmetaal record na record breekt. De prijs van goud begeeft zich in nieuw ‘onbekend’ terrein zoals de techniekers het zouden omschrijven.

Maar waar niemand het over heeft, en waar nochtans ook nodige interessante ontwikkelingen bezig zijn, is zilver! De prijs van het witte edelmetaal is zoals gebruikelijk een achterblijver op de prijsontwikkeling van goud. Maar we zien dat de prijs tegen de (zomer)trend in hoger kruipt richting de vorige top van 21 dollar/ounce in 2008. Dit kan voor het nodige spektakel gaan zorgen.

Zilver 1970-2010
Zilver 1970-2010

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Bovenstaande grafiek laat een perfect patroon van uitbodeming zien over de langere termijn (1980 – 2010). Bij een uitbraak van de weerstand rond 21 dollar/ounce, begint de volgende opwaartse beweging (zoals we die ook zagen in 1973 & 1979), en kan zilver explosief omhoog schieten.

Beleggers doen er dus goed aan om te focussen op zilver de komende periode. Houders van zilver en zilvermijnaandelen zullen optimaal kunnen profiteren van een potentiële uitbraak!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service.KLIK HIER

Het Goud & Zilver Rapport

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

1 gedachte over “Focus op Zilver”

  1. Zilver heeft in 2010 goed gepresteerd met een rendement van ~70%. Door alle manipulaties in het verleden is er echter nog veel meer mogelijk op de lange termijn. Helemaal omdat de goud-zilver ratio nog 1:47 is (ten opzichte van historisch 1:15).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.