Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Europese beurzen onderuit door inflatieangst

Aandelen in Europa daalden na opening op donderdag, nadat de bezorgdheid over de stijgende inflatie weer de kop opstak na signalen van de Amerikaanse Federal Reserve. In Londen daalde de FTSE 100 ( ^FTSE ) na de bel meer dan 1,1%, terwijl de CAC in Frankrijk 1% daalde en de DAX 0,7% zakte in Duitsland.

De Amerikaanse stelsel van centrale banken signaleerde woensdag een mogelijke door inflatie veroorzaakte beleidswijziging . De centrale bank zei dat hoewel stijgende prijzen werden verwacht naarmate de Amerikaanse economie herstelde van de pandemie, de inflatiesprong hoger was dan verwacht.

De rendementen op de US Treasuries daalden tot hun laagste slotniveau sinds eind februari, wat hun grootste tweedaagse daling markeert sinds de nasleep van de agressieve ommezwaai van de Fed medio juni.

Dit bleek goed nieuws voor de dollar, die woensdag met 0,1% steeg tot het hoogste punt in drie maanden, terwijl goud voor een zesde opeenvolgende sessie met ongeveer 0,3% steeg om weer boven de $1800 te komen.

Hoe kunt u zich als belegger het best wapenen tegen een mogelijke terugkeer van een hardnekkige inflatie a la de jaren ’70 van de vorige eeuw? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Wij hebben een rapport opgesteld waarin wij voor u vijf aandelen hebben geselecteerd. U kunt dit rapport ter waarde van EUR 200, kosteloos van ons ontvangen. Vraag het HIER aan.

 

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.