Bitcoin: is de crash begonnen ?

Als website krijgen we kritiek te verwerken. Daar hebben we op zich geen moeite mee: het is onze taak om als Kritische Belegger van het reguliere pad te treden, en beleggers te attenderen om diverse scenario’s en activa in de markten. Wij hebben u gewezen op een aanstaande forse daling van Bitcoin.

Er is een grote correctie voor Bitcoin op komst als onderdeel van de ontwikkeling van de digitale valuta. Dat stelt Chief Investment Officer van vermogensbeheerder Guggenheim. De stijging is veel te hard te gegaan en het is nu tijd voor een grote afkoeling.

Geld verdienen in elke markt? Onze beleggingsrobot kan inspelen op stijgende -en dalende markten. Klik hier voor de gratis brochure.

De cryptovaluta zou in een dergelijke correctie met 50% kunnen dalen naar $ 20.000 – $ 30.000, zei hij. Dat maakt echter waarschijnlijk deel uit van “de normale evolutie in wat een bullmarkt voor de langere termijn is”, waarbij bitcoin uiteindelijk stijgt tot $ 40K- $ 60K, voegde Minerd eraan toe.

De prijs van Bitcoin blijft vandaag dalen. Nadat de waarde in de eerste maanden van 2021 enorm was gestegen, bracht Tesla-baas Elon Musk de cryptovaluta half mei tot een crash met een reeks Twitter-posts . Nieuwe maatregelen van de Chinese regering drukken eveneens het sentiment.

Dat land heeft met onmiddellijke ingang alle nationale banken en betalingsdienstaanbieders de handel in Bitcoin en andere cryptovaluta’s verboden. De verantwoordelijke bankvereniging en de vereniging voor betalingen en clearing noemen de enorme prijsschommelingen van de afgelopen dagen als reden.

Als gevolg van de aankondiging daalde de reeds gehavende Bitcoin-prijs met nog eens tien procent tot een waarde van minder dan 31.700 euro – het laagste niveau sinds februari 2021. Of de verdere prijsdaling direct verband houdt met de maatregelen van China, is niet duidelijk. Een groot deel van de Bitcoin-mining vindt plaats in China vanwege de relatief lage elektriciteitsprijzen daar, dus de regio is zeker belangrijk voor het virtuele betaalmiddel.

Het stroomverbruik van Elon Musk is te hoog

De enorme energiebehoefte van Bitcoin is een van de redenen waarom Elon Musk zich onlangs afkeerde van cryptovaluta. Nadat zijn bedrijf Tesla in het voorjaar slechts bitcoins ter waarde van 1,5 miljard dollar had gekocht en hoge winsten had gemaakt met de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen , uitte Musk onlangs zijn bezorgdheid over het milieu.

Het elektriciteitsverbruik voor het delven van de cryptovaluta is te hoog voor de excentrieke miljardair en staat in contrast met zijn ambities om klimaatverandering tegen te gaan. Hij trok daarom de optie, die pas in maart werd geïntroduceerd, in om Tesla-auto’s in Bitcoin te betalen – en kreeg zware kritiek op zijn ommezwaai.

Het ecologische evenwicht van Bitcoin en vergelijkbare valuta’s zoals Ethereum is bekend en wordt als controversieel beschouwd. Veel Bitcoin-investeerders beschouwen de plotselinge verandering van mening van Musk daarom als hypocriet. De welwillende opmerkingen van Elon Musk over Bitcoin in die tijd leidden tot enorme prijsstijgingen in het voorjaar, waar Tesla enorm van profiteerde.

Elon Musk promoot de Dogecoin

Elon Musk liet de huidige kritiek weerkaatsen en volgde met verschillende kritische opmerkingen over de Bitcoin. Hij wil nu op zoek gaan naar een alternatieve en milieuvriendelijkere cryptocurrency. Daarbij richtte hij zich vooral op de voormalige leuke valuta Dogecoin, waarvan de prijs de afgelopen weken ook explosief is gestegen als gevolg van talloze Musk-tweets .

Volgens zijn eigen informatie werkt Musk momenteel samen met de exploitanten van Dogecoins om de efficiëntie te verbeteren. In een Twitter-enquête wilde hij ook van zijn volgers weten wie zou stemmen op de introductie van Dogecoins als betaalmiddel bij Tesla. Het blijft onduidelijk of zijn pleidooi voor de munt daadwerkelijk serieus bedoeld is . In ieder geval zijn investeerders waarschijnlijk voorzichtiger geworden met het oog op de Bitcoin U-bocht.

Bitcoin naar $121.000 dit jaar

Aan de andere kant heeft de optimistische analist Tom Lee het prijsdoel voor Bitcoin juist verhoogd. Tesla’s recente verklaring dat het Bitcoin (BTC ) niet langer zal accepteren, in combinatie met pessimistische opmerkingen van zijn CEO Elon Musk, heeft het vertrouwen van investeringsonderzoeksbureau Fundstrat Global Advisors niet aangetast . Het in New York gevestigde adviesbureau heeft het prijsdoel van Bitcoin verhoogd naar $ 125.000 voor 2021, een stijging van 25%.

“Ik denk niet dat mensen hierdoor negatief over Bitcoin gaan praten, maar het zal mensen wel doen focussen op de problemen die door digitale activa worden veroorzaakt”, zegt Tom Lee, managing partner van Fundstrat, tegenover Business Insider. “Het is waarschijnlijk beter om het te zien als een oproep tot actie voor de bitcoin-industrie om zich te concentreren op hernieuwbare energie of efficiëntere manieren.”

Sommige van zijn eerdere prognoses waren ofwel te bullish ofwel te bearish.

Geld verdienen in elke markt? Onze beleggingsrobot kan inspelen op stijgende -en dalende markten. Klik hier voor de gratis brochure.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.