Hoe ziet onze economische toekomst eruit?

Hoe ziet onze economische toekomst eruit? Wat kunnen we in de komende tijd verwachten met betrekking tot ons geldsysteem? Wat wordt de rol voor de banken? Krijgen een periode van deflatie of hyperinflatie? Wat is er te verwachten op de huizenmarkt? Wat gaat de rol van goud en zilver zijn?

Goede Zaken bespreekt met historicus en financieel-economisch analist Eric Mecking en fiscaal-jurist Elmer Hogervorst de verschillende toekomstscenario’s. Beluister hier het interview terug.

In mei 2012 spraken we ook met Eric Mecking en Elmer Hogervorst. Luister onder andere naar hun analyse over goud. Zie: http://www.goedezaken.info/2012/05/14/geld-goud-en-zilver/

Eric Mecking (1959) is historicus en financieel-economisch analist. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en publiceerde in 2005 Deflatie in aantocht (7de druk, 2010) en in 2006 Het drama van 1918.

Elmer Hogervorst (1965) is fiscaal jurist. Hij studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden. Hij schrijft financiële columns en begeleidt vermogende particulieren.

Elmer Hogervorst
http://weblog.goudtekoop.nl

3 gedachten over “Hoe ziet onze economische toekomst eruit?”

  1. Ja erg leuk allemaal.
    Maar! Wat nou als de gewone man over een paar jaar is uitgehold en nog niet eens geld heeft om een zilveren gulden te kopen?

    En wat heb je er nou aan als een ounce goud 6000 dollar waard is als een brood ook 10 euro kost over 5 jaar?
    Dan is het toch helemaal niet verstandig om je edelmetaal te verkopen?
    Het is toch een verzekeringen en geen belegging?

    Als het systeem niets veranderd is over 5 jaar en de geldhoeveelheid neemt nog steed toe, dan ben je toch gek als je het goud verkoopt?

  2. Nee inderdaad, wat u zegt. Een slimme man.
    Maar daar zijn we.
    Ik bezit het allebij, goude tientjes en Juliana zilver geld,( Kleine baartjes goud) omdat dat erg bekend staat onder ons eigen wakkere slimme mensen, en omdat dat veel handiger is om mee te handelen.

    Maar als de kortzichtige man wakker wordt,en dat wordt hij niet! Dan is het te laat en kan hij geen goud en zilver meer kopen omdat hij als zijn geld kwijt is aan voedsel en of huur of hypotheek.

    Ik denk zelf als het goud en zilver door het dak gaan, dat dat komt door grote aankopen van centrale banken wereldwijd.

    Iedergeval mijn gevoel zegt pas verkopen als er een goede slimme oplossing is.
    En die is er nog lang niet. Ik denk zelf dat het ergste pas over 5 jaar begint.

    Maargoed de tijd zal het leren en we wachten maar rustig af.

    U wordt iedergeval bedankt om ons te adviseren! Ik heb begrijp het al ruim 10 jaar. Nu de rest nog..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.