Coronavirus kan miljoenen mensen doden

De coronavirus-epidemie zou zich kunnen verspreiden naar ongeveer tweederde van de wereldbevolking als het niet kan worden bestreden. Dat zegt de toonaangevende epidemioloog van Hong Kong.

Zijn waarschuwing kwam nadat het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei dat recente gevallen van coronaviruspatiënten die nog nooit in China waren geweest, het ’topje van de ijsberg’ zouden kunnen zijn .

Professor Gabriel Leung, voorzitter van de geneeskunde voor volksgezondheid aan de universiteit van Hong Kong, zei dat de belangrijkste vraag was om de grootte en vorm van de ijsberg te achterhalen. De meeste experts dachten dat elke geïnfecteerde persoon het virus zou doorgeven aan ongeveer 2,5 andere mensen. Dat gaf een “aanvalspercentage” van 60-80%.

“Zestig procent van de wereldbevolking is een ontzettend groot aantal,” vertelde Leung de Guardian in Londen, op weg naar een expertmeeting op de WHO in Genève op dinsdag.

Corinavirus verspreiding en dodental
Bron: theguardian

Zelfs als het algemene sterftecijfer zo laag is als 1%, wat volgens Leung mogelijk is zodra mildere gevallen in aanmerking worden genomen, zou het dodental enorm zijn.

Hij zal de WHO-vergadering vertellen dat het belangrijkste probleem de schaal van de groeiende wereldwijde epidemie is en de tweede prioriteit is om uit te zoeken of de drastische maatregelen die China heeft genomen om de verspreiding te voorkomen hebben gewerkt – en zo ja, dan moeten andere landen dat ook overwegen.

De bijeenkomst in Genève brengt meer dan 400 onderzoekers en nationale autoriteiten samen, waaronder enkele die deelnemen aan een videoconferentie van het vasteland van China en Taiwan. “Met 99% van de gevallen in China is dit nog steeds een noodgeval voor dat land, maar een die een zeer ernstige bedreiging vormt voor de rest van de wereld,” zei de directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, in zijn inleidende opmerkingen. Tot op heden heeft China 42.708 bevestigde gevallen gemeld, waaronder 1.017 doden, zei Tedros.

Leung – een van ’s werelds experts op het gebied van coronavirusepidemieën, die een belangrijke rol speelde bij de uitbraak van Sars in 2002-03 – werkt nauw samen met andere vooraanstaande wetenschappers, zoals collega’s van het Imperial College London en Oxford University.

Eind januari waarschuwde hij in een krant in de Lancet dat uitbraken waarschijnlijk “exponentieel” zouden groeien in steden in China, die slechts een tot twee weken achterlopen op Wuhan. Elders zou “onafhankelijke zelfvoorzienende uitbraken in grote steden wereldwijd onvermijdelijk kunnen worden” vanwege de substantiële verplaatsing van mensen die besmet waren maar nog geen symptomen hadden ontwikkeld en het ontbreken van maatregelen voor de volksgezondheid om de verspreiding te stoppen.

Bevestigde gevallen coronavirus geografisch
Bevestigde gevallen coronavirus geografisch

Experts moeten ook weten of de beperkingen in het centrum van Wuhan en andere steden infecties hebben verminderd. “Hebben deze massale volksgezondheidsinterventies, sociale distantiëring en mobiliteitsbeperkingen in China gewerkt?” Vroeg hij. “Zo ja, hoe kunnen we ze uitrollen, of is het niet mogelijk?”

Als de lockdown van China niet heeft gewerkt, is er nog een onaangename waarheid onder ogen te zien: die het coronavirus mogelijk niet kan bevatten. Dan zal de wereld van nummer moeten wisselen: in plaats van proberen het virus te beheersen, zal het moeten werken om de effecten ervan te verzachten.

Wetenschappers weten nog steeds niet zeker of de overdracht plaatsvindt via druppeltjes van hoest of mogelijk in de lucht zwevende deeltjes. “Het is nogal moeilijk om dat soort zorgvuldig gedetailleerd werk te doen als alles woedt. En tenzij het woedt, is het onwaarschijnlijk dat je genoeg bevestigde gevallen krijgt, ‘zei hij. “In Sars hebben we nooit de kans gehad om dit soort studies te doen.”

Hong Kong, dat 36 bevestigde gevallen van coronavirus heeft, was in de slechtst mogelijke omstandigheden om een ​​woedende epidemie te bestrijden, zei Leung.

“Je hebt extra vertrouwen, extra gevoel van solidariteit, extra gevoel van goodwill nodig, die allemaal volledig zijn opgebruikt – elke laatste druppel in die tank voor sociaal kapitaal is uitgeput na nu acht maanden sociale onrust, dus het kon niet zijn gekomen op een slechter moment ‘, zei hij.

Beurzen kunnen flink corrigeren

Er bestaat de kans dat het coronavirus ook de aandelenmarkten ziek maakt. Tot nu toe heerst er euforie maar dit kan snel omslaan. Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt.

Het systeem staat al op een winst van 14% dit jaar.

Daxtrader 13 feb 2020

Daxtrader 13 feb 2020

Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.