Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

De koperprijs blijft nog een lange tijd stijgen

De prijs voor koper is sinds het begin van dit jaar met maar liefst 70% gestegen. Als de voortekenen niet bedriegen, dan zet de prijsstijging in 2021 onverdroten door. Dat hebben we allemaal te danken aan de dringende roep om de economie en maatschappij wereldwijd te vergroenen.

Benieuwd hoe het met ons vergaat als website in deze crisis? Wij gaan heel goed. We staan op een rendement van 107% dit jaar. Hoe kan dat? Wij hebben een robot ontwikkeld dat automatisch belegt en kan inspelen op zowel een stijging als een daling van de beurs. Beleggers kunnen met ons meedoen zodat ze verder niets hoeven te doen. KLIK HIER voor de gratis brochure.

De groene economie kan immers niet zonder koper. Denk maar aan de elektrische auto of de zonnepanelen.

Het bijzondere is ook, dat veel landen tegelijk willen vergroenen. Een land als China heeft op dat gebied grootse plannen, maar ook Europa en de VS onder Biden gaan aan de slag.

De vraag is dus groot en stijgend, maar dat geldt bepaald niet voor het aanbod. Nu al is er krapte en Goldman Sachs verwacht in 2030 een tekort van 5,6 miljoen ton.

Er zit voldoende koper in de grond, maar de vindplaatsen zijn in de regel op onherbergzame plekken zonder enige vorm van infrastructuur. Daar komt bij, dat de milieueisen steeds strenger worden.

Om nieuwe mijnen te openen moet de prijs eigenlijk nog verder omhoog van nu $ 8000 per ton naar zeker $ 10.000. Dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

2 gedachten over “De koperprijs blijft nog een lange tijd stijgen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.