Bitcoin minen uit een vulkaan

Doorgaans is het niet gunstig om vulkanen in je land te hebben. Krakatoa, Tambora en momenteel op La Palma zijn slechts enkele voorbeelden van waar vulkanen hun nabije omgeving veel ellende aandoen. De innovativiteit van de mens laat echter weer zien dat zelfs het meest buitensporige natuurgeweld omgezet kan worden in iets waar wij ons voordeel uit kunnen halen. Zo halen ze in landen als Indonesië, Japan en de Filipijnen al voor lange tijd grondstoffen uit het nieuw gevormde vulkaansteen, veelal zijn dit metalen. Hiernaast is vulkanische grond zeer vruchtbaar en beïnvloed het hoe de gewassen groeien, tijdens een wijnproeverij aan de voet van de Etna kan je dit bijvoorbeeld zelf ervaren.

Vulkanische hitte

Hier kan de extreme hitte omgezet worden in energie door middel van geothermische energie. Het kleine El Salvador heeft 20 potentieel actieve vulkanen, hieruit haalt het al bijna een kwart van de energievoorziening van het Midden Amerikaanse land. Na het al langer aangekondigd te hebben heeft president Bukele gister op Twitter aangekondigd dat de eerste bitcoin officieel gemind is met vulkanische energie. In een teaser video is te zien hoe het installatie process in zijn werk gaat. 

Gebrek aan duurzaamheid

Bitcoin en andere cryptovaluta hebben recentelijk veel kritiek te verduren gekregen door hun gebrek aan duurzaamheid. Krachtige onuitputtelijke bronnen van schone energie kunnen de oplossing bieden hiervoor. Geothermische- en bijvoorbeeld hydro energie bieden voor verschillende landen al aanzienlijke hoeveelheden kilowatturen.

Helaas beschikken niet alle landen over deze mogelijkheden en zullen zodoende op alternatieven aangewezen zijn. Neem Nederland bijvoorbeeld, we hebben immense windenergieparken nodig om ook maar in de buurt te komen aan de kracht vulkanische energie. Hiernaast wordt het in ons platte landje lastig om hydrocentrales op te zetten.

Toekomstverwachtingen

Het is een spannend project, een vulkaan die digitale valuta voor je wint klinkt als science-fiction. Het is de realiteit van de dag en het zou fantastisch zijn als ook andere landen duurzame oplossingen voor de crypto revolutie kunnen vinden. We moeten het echter niet groter maken dan het is, zowel Bitcoin als El Salvador hebben nog een lange weg te gaan. Hopelijk kunnen buitenlandse investeerders in Bitcoin het land verder helpen met het winnen van duurzame energie. El Salvador blijf namelijk een land wat erg gevoelig is voor klimaatverandering.

Lees hier het laatste nieuws over cryptovaluta van De Kritische Belegger 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.