Waarom beleggers moeten bidden voor de crash!

De media staan ​​vol met crashwaarschuwingen – daar zijn veel redenen voor: de inflatie is terug, de rente stijgt weer, aandelen worden hoger gewaardeerd dan sinds de dotcom-zeepbel en er is een crunch op elke hoek in China. Bovendien is de staats- en bedrijfsschuld hoger dan ooit tevoren. De huidige gebeurtenissen op de markten geven de zogenaamde crashprofeten genoeg voedsel voor eventuele horrorscenario’s.

Kan een crash ook een voordeel zijn?
Elke week verschijnen er nieuwe spelers die waarschuwen voor de gevaren van een aandelenkoersdaling. Maar zou dat zo tragisch zijn voor beleggers die al hebben geïnvesteerd? Kunnen ze zelfs profiteren van een crash? Beursexpert Gerd Kommer heeft zich met deze vraag beziggehouden. Allereerst gaat zijn artikel ( dit is de weg naar de studie) vooral over beleggers met een lange beleggingshorizon. In het door hem uitgevoerde onderzoek is hij uitgegaan van een investeringsperiode van 35 jaar. Vooral (jonge) beleggers die pas voor of tijdens de coronapandemie zijn gaan beleggen, moeten in zijn woorden “bidden om een ​​crash”.

Dit kon geen nadeel opleveren, zoals men zou vermoeden, maar wel een enorm voordeel. Ook is onderzocht hoe een crash de investering beïnvloedt van een belegger die al lang belegt. Ik zeg het alvast: volgens de resultaten van zijn berekeningen kunnen beleggers profiteren van een crash, ongeacht wanneer ze beginnen met beleggen. Het enige dat nodig is, is discipline en doorzettingsvermogen. Je hoeft dus niet de jongste te zijn om financieel voordeel te halen uit een crash, het crashuitbuitingsvoordeel bestaat ook voor oudere beleggers.

In de computationele beoordeling van de “crash-wish-these” die voor het eerst naar voren werd gebracht door de financiële marktonderzoeker William Bernstein, werden buitengewoon interessante resultaten verkregen. Over een beleggerslevensduur van 35 jaar levert de investering waarop het onderzoek is gebaseerd een rendement op van 8,0% per jaar. Deze waarde is afgeleid van het werkelijke nominale rendement van de MSCI World Index over de afgelopen 35 jaar (1986 tot 2020). Daarnaast werd aangenomen dat er in 35 jaar beleggen een forse beursdaling van min 60% zal zijn. Ook is onderzocht welke invloed het exacte tijdstip van de veronderstelde 60% crash heeft op het uiteindelijke vermogen. Veel beleggers die bang zijn voor een crash, zullen verbaasd zijn hoe positief een crash op hun investering kan hebben.

Gevolgtrekking
Bernsteins “crashwensthese” heeft volkomen gelijk. Alle beleggers in de fase van vermogensopbouw, niet alleen ‘jonge’ beleggers, moeten bidden voor een vroege en zo ernstig mogelijke crash, die wordt gevolgd door een bijzonder langzame herstelfase. Uit een dergelijk scenario kunnen financiële voordelen voortvloeien. Het tijdstip speelt een beslissende rol. Hoe eerder de crash plaatsvindt, hoe groter het financiële voordeel uiteindelijk. De berekeningen in het artikel zijn echter alleen van toepassing op passieve beleggers die een buy-and-hold- strategie volgen. Dergelijke beleggers kunnen ervan uitgaan dat hun portefeuilles zich na elke inzinking zullen herstellen en vroeg of laat het pre-crashniveau zullen overschrijden.

Profiteren van zowel stijging als daling

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.